SKODA VISION 7S: Πρώτη εικόνα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας και αυτονομία 600+ χιλιομέτρων

Auto

Με την αποκάλυψη του επταθέσιου VISION 7S, η ŠKODA AUTO παρέχει την πρώτη σαφή εικόνα για τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, η οποία συνδυάζει στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα. Το VISION 7S είναι επίσης το πρώτο ŠKODA με ματ χρώμα αμαξώματος.

Το εσωτερικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από τα βιώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται και από τις διαδραστικές επιφάνειες. Το πρωτότυπο μοντέλο εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα χάρη στη μεγάλη μπαταρία των 89 kWh.

Ο Johannes Neft, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ŠKODA AUTO για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Χάρη στην μπαταρία των 89 kWh, το VISION 7S παρέχει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα και είναι ικανό για γρήγορη φόρτιση στα 200 kW. Αυτές οι παράμετροι υπογραμμίζουν τις τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας ΜΕΒ (Modular Electrification Toolkit). Το εσωτερικό προσφέρει μία ματιά στο μέλλον της κινητικότητας. Οι εναλλακτικές διαμορφώσεις του εσωτερικού για διαφορετικές ανάγκες των επιβατών, η εγκατάσταση παιδικού καθίσματος στην κεντρική κονσόλα και η εξελιγμένη διαισθητική λειτουργία της μεγάλης περιστρεφόμενης κεντρικής οθόνης, δείχνουν τη σχεδιαστική πορεία προς το μέλλον.»

Ο επικεφαλής του σχεδιασμού της ŠKODA, Oliver Stefani, εξηγεί: «Τους τελευταίους μήνες, έχουμε αναπτύξει μία εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου για τη μεγάλη αφοσίωση και την εξαιρετική δουλειά σε αυτό το δύσκολο αλλά και συναρπαστικό έργο. Έχουμε τελειοποιήσει κάποιες ιδέες που στην πορεία του χρόνου έχουν αποδείξει ότι είναι χρήσιμες και με θάρρος ανοίξαμε νέους δρόμους. Ο μινιμαλιστικός και λειτουργικός σχεδιασμός μεταδίδει μία αίσθηση ασφάλειας και εκπέμπει δύναμη. Ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου που θα προσθέσουμε στην γκάμα μας στο άμεσο μέλλον.»

Νέο εμπρός μέρος Tech-Deck Face

Το ŠKODA VISION 7S είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει τη νέα, εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα. Μαζί με το Tech-Deck Faceεμπρός μέρος διαθέτει ένα επίπεδο δάπεδο κάτω από το αμάξωμα και αεροδυναμική σχεδίαση στην οροφή, στοιχεία που αυξάνουν την απόδοση και την οικονομία σε καύσιμο. Με την πρώτη ματιά, η μεγάλη και μακριά καμπίνα των επιβατών υποδηλώνει έναν ιδιαίτερα άνετο εσωτερικό χώρο.

Το εμπρός μέρος του οχήματος ενσωματώνει επίσης γνωστά σχεδιαστικά στοιχεία της μάρκας, όπως η χαρακτηριστική γραμμή της ŠKODA. Το επανασχεδιασμένο λεκτικό σήμα της ŠKODA αντικαθιστά το κλασικό λογότυπο και συμπληρώνεται από μία νέα λωρίδα φωτισμού. Η λωρίδα αυτή εκτείνεται σε όλο το πλάτος του οχήματος στο πάνω άκρο του μπροστινού τμήματος και εφοδιάζεται με φωτιζόμενα γραφικά. Το λεγόμενο Tech-Deck Face αποτελεί μία μοντέρνα ερμηνεία της γνώριμης μάσκας της ŠKODA. Αν και έχει παρόμοιες βασικές γραμμές, η μάσκα Tech-Deck Faceείναι πολύ πιο επίπεδη και φαρδιά από σχεδιαστικό στιλ που εφαρμόζεται στα υπάρχοντα μοντέλα. Οι γρίλιες της μάσκας έχουν αντικατασταθεί από σκούρο γυαλί πίσω από το οποίο κρύβονται οι αισθητήρες του αμαξώματος.

Νέο σύμπλεγμα φώτων T, εμπρός και πίσω

Οι νέοι στενοί προβολείς είναι τοποθετημένοι ακόμα πιο έξω, στα άκρα του αμαξώματος και είναι διατεταγμένοι σε δύο σειρές, η μία πάνω από την άλλη, σχηματίζοντας ένα «Τ». Τα φώτα ημέρας εκτείνονται και αυτά αρκετά πάνω στα φτερά και σχηματίζουν την επάνω γραμμή του «Τ», δημιουργώντας ένα οπτικό πλαίσιο για το εμπρός μέρος. Τα πίσω φώτα LED είναι διατεταγμένα και αυτά σε σχήμα «Τ». Και σε αυτά τα φωτιστικά σώματα, η πάνω γραμμή επεκτείνεται αρκετά μέσα στα φτερά. Αυτό το σχεδιαστικό μοτίβο επαναλαμβάνεται στις κάμερες που χρησιμοποιούνται αντί για εξωτερικούς καθρέπτες, καθώς και στις χειρολαβές των θυρών, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες κάθετα σε εσοχή στο αμάξωμα.

Στιβαροί προφυλακτήρες με χαρακτηριστικές εισαγωγές αέρα

Οι στιβαροί προφυλακτήρες εμπρός και πίσω του ŠKODA VISION 7S είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικά, ανακυκλωμένα πλαστικά. Το ίδιο πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης για τις επενδύσεις στους θόλους των τροχών και προσθέτει ένα δυναμικό SUVοπτικό στοιχείο. Επτά κάθετες εισαγωγές αέρα είναι ενσωματωμένες στο εμπρός μέρος, μέσω των οποίων ο αέρας κατευθύνεται στα συστήματα ψύξης και στα φρένα. Το VISION 7S διαθέτει εννέα κάθετες εξόδους αέρα στον πίσω προφυλακτήρα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του αυτοκινήτου είναι ειδικά σημεία βαμμένα σε έντονο πορτοκαλί χρώμα τα οποία είναι τοποθετημένα στο κέντρο τόσο του εμπρός όσο και του πίσω μέρους. Εκεί μπορούν να τοποθετηθούν γάντζοι για την έλξη του οχήματος. Ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης από το εξωτερικό του οχήματος, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Υψηλή γραμμή αμαξώματος και ελαφρά κεκλιμένη οροφή για αεροδυναμική απόδοση

Το ŠKODA VISION 7S διαθέτει μία υψηλή γραμμή αμαξώματος, που διαχωρίζει το συμπαγές κάτω μέρος από τα πλαϊνά παράθυρα, και μέσω της καμπύλης που σχηματίζει, τονίζει ακόμα περισσότερο τους έντονους «ώμους». Οι τετράγωνοι θόλοι των τροχών κάτω από αυτήν την γραμμή αποκτούν ακόμα πιο έντονη παρουσία. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 22 ιντσών και διαθέτουν αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες, οι οποίες είναι σχεδόν τελείως κλειστές. Πρόσθετες έξοδοι αέρα τοποθετούνται μεταξύ των θόλων των τροχών και πάνω από τις πλαϊνές ποδιές. Οι ειδικά σχεδιασμένες δίοδοι αέρα και οι γρίλιες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία διοχετεύουν τον ζεστό αέρα που παράγεται από την ψύξη της μπαταρίας προς τα έξω. Η επίπεδη γραμμή της οροφής γέρνει ομαλά προς τα πίσω και έχει ένα πολύ όμορφο τελείωμα με μία αεροτομή στο επάνω μέρος της πίσω πόρτας για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση. Η τριγωνική κολόνα D που εκτείνεται προς τα πίσω διαθέτει μία ιδιαίτερα τολμηρή σχεδίαση. Στο κάτω μέρος της φέρει το νέο λεκτικό σήμα της ŠKODA, το οποίο εμφανίζεται επίσης και στην πίσω πόρτα και φωτίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στη μάσκα του αυτοκινήτου. Το ματ μεταλλικό φινίρισμα στο φωτεινό χρώμα Explorer Green τονίζει ακόμα περισσότερο τη μινιμαλιστική σχεδίαση του VISION 7S. Αυτό είναι επίσης το πρώτο ŠKODA που παρουσιάζεται με ματ χρώμα αμαξώματος.

Βιώσιμα υλικά στο σαλόνι και ψηφιακές λειτουργίες με ακόμα πιο διαισθητικό τρόπο

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι τόσο ευρύχωρο όσο θα περίμενε κανείς από τη ŠKODA και μεταφέρει μια αίσθηση ασφάλειας, η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τον συνδυασμό σκούρων και ανοιχτόχρωμων υλικών. Από αυτά τα υλικά απουσιάζει το δέρμα και προέρχονται κυρίως από βιώσιμες πηγές και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά χάρη σε νέους και έξυπνους συνδυασμούς υλικών. Ένα παράδειγμα είναι το δάπεδο του VISION7S, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ελαστικά. Η εσωτερική επένδυση είναι και αυτή κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά, καθώς είναι επικαλυμμένη με ένα λεπτό, ματ μεταλλικό στρώμα, το οποίο εξοικονομεί πολύτιμους πόρους. Τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα νήματα πολυεστέρα.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της χρηστικότητας. Έτσι έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι λειτουργίες και η δομή των menuτου συστήματος infotainment και οι διακόπτες στην κεντρική οθόνη. Επίσης τα απτικά πλήκτρα για τις σημαντικές ή συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες είναι ακόμα περισσότερο διαισθητικά.

To άρθρο SKODA VISION 7S: Πρώτη εικόνα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας και αυτονομία 600+ χιλιομέτρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.