Matteo Bocelli: Ο ταλαντούχος γιος του Andrea Bocelli αποκλειστικά στη «Ζούγκλα»

Ελλάδα

Συνέντευξη: Ιωάννα Καβανόζη

Ο Matteo Bocelli, είναι ο δεύτερος γιος του Andrea Bocelli, από τον οποίο φαίνεται να έχει κληρονομήσει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει. Ο γιος του μεγάλου τενόρου μας μιλά για τη μουσική, τα όνειρα, τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και για τις συμβουλές που του έχει δώσει ο πατέρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Πώς ασχολήθηκες  με τη μουσική;

Άρχισα να παίζω πιάνο σε ηλικία 6 ετών και από τότε συνέχισα να σπουδάζω μουσική. Έχω εκτεθεί στη μουσική και τον κόσμο της μουσικής σε όλη μου τη ζωή, επιτρέποντας την εκτίμησή μου για τη μουσική να αυξάνεται με τα χρόνια. Πάντα είχα αυτό το πάθος για τη μουσική και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα περιπέτεια, που ξεκίνησε τη σόλο καριέρα μου.

2. Πώς ήταν να μαθαίνεις μουσική, με πατέρα σου τον Andrea Bocelli;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να μάθω να παίζω μουσική ήταν μια φυσιολογική εμπειρία για μένα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πατέρας μου. Είχα φυσικά το προνόμιο να απευθυνθώ σε αυτόν για συμβουλές και συμβουλές για καλύτερη τεχνική. Αλλά έπρεπε ακόμα να περάσω από όλα τα μαθήματα, μαθαίνοντας όλες τις τεχνικές μόνος μου και συνεχίζοντας να μελετώ σήμερα.

3. Ο πατέρας σου σε ενθάρρυνε να παίζεις πιάνο και να τραγουδάς όταν ήσουν μικρός;

Όλη μου τη ζωή, με περιέβαλε η μουσική και πάντα με ενθάρρυναν να συμμετέχω στη μουσική, αλλά ποτέ με την αίσθηση της υποχρέωσης. Αν και ο πατέρας μου πάντα μας ενθάρρυνε να μάθουμε μουσική, ποτέ δεν υπέθεσε ότι θα ξεκινούσα και εγώ να τραγουδάω. Αυτό ήταν κάτι που μου επέτρεψε να ανακαλύψω μόνος μου. Ήθελε να επιλέξουμε κάτι που μας άρεσε πραγματικά και να ήμασταν χαρούμενοι που το κάναμε. Για μένα αυτό ήταν και είναι το τραγούδι.

4. Τι κάνει μια καλή φωνή – εξάσκηση ή τα γονίδια;

Νομίζω ότι είναι μια ισορροπία και των δύο. Το ένα δεν μπορεί πραγματικά να υπάρξει χωρίς το άλλο. Φυσικά υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με απίστευτες φωνές είναι αυτοί που γεννήθηκαν με φυσικό ταλέντο, αλλά συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσα από την πρακτική και τις σπουδές.

5. Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα κάποιος που κάνει την ίδια δουλειά με τον πατέρα του;

Νομίζω ότι το να ακολουθείς τα βήματα του πατέρα σου, ανεξάρτητα από το επάγγελμα, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Έχεις  κάποιον κοντά έτοιμο να σε βοηθήσει με οποιαδήποτε συμβουλή. Στην περίπτωσή μου, ο πατέρας μου μπόρεσε να μου δώσει πολλές τεχνικές συμβουλές χρήσιμες για την τεχνική της φωνής καθώς και συμβουλές για την προετοιμασία για κάποιο live.Υπάρχουν επίσης ορισμένες πτυχές που είναι λίγο πιο προκλητικές όταν ακολουθείς τον πατέρα σου. Συγκρίνεσαι αμέσως μαζί του, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ικανοποιήσεις πολλές προσδοκίες. Νομίζω ότι σε περιορίζει επίσης λίγο όταν προσπαθείς να εκφραστείς και να δημιουργήσεις τη δική σου εικόνα.

6. Σε συγκρίνουν οι άνθρωποι με τον πατέρα σου;

Ναι, προφανώς κάποιοι το κάνουν. Είναι τιμή να με συγκρίνουν καθώς είχε μια τόσο επιτυχημένη καριέρα, αλλά απολαμβάνω αυτό το ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού μου και του δικού μου ήχου αυτή τη στιγμή.

7. Όταν ξεκίνησες να τραγουδάς επαγγελματικά ο πατέρας σου τι συμβουλές σου έδωσε;

Ο πατέρας μου μού έχει δώσει πολλές συμβουλές τόσο από την οπτική γωνία του πατέρα όσο και του καλλιτέχνη. Όντας ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης, μπορεί να με βοηθήσει πολύ δίνοντάς μου συμβουλές που σχετίζονται με τα πάντα σχετικά με τις φωνητικές τεχνικές, πώς να προσεγγίσω το κοινό και να ερμηνεύσω ζωντανά στη σκηνή. Αλλά έχει επίσης πολλές συμβουλές να μου δώσει όπως κάθε άλλος πατέρας. Ζητά να θυμόμαστε πάντα ποιοι είμαστε και να θυμόμαστε τις σημαντικές αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε.

8. Πώς θα περιέγραφες  τον εαυτό σου;

Πάντα βρίσκω αυτές τις ερωτήσεις τόσο δύσκολο να απαντηθούν. Γνωρίζω τις αξίες μου και το ποιος προσπαθώ να είμαι, αλλά ελπίζω να συμφωνήσουν και οι άλλοι! Απολαμβάνω  να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με τους στενότερους φίλους και την οικογένειά μου. Οι φιλίες σημαίνουν πολλά για μένα και το να έχω αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή μου είναι πολύ σημαντικό. Εκτός από το ότι είμαι εκεί για τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, προσπαθώ επίσης να είμαι ένας άνθρωπος που φροντίζει τους άλλους και πιστός σε ό,τι κάνω. Νομίζω ότι το να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με ευγένεια είναι ένα απλό πράγμα.

9. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στο να ετοιμαστώ για την πρώτη μου περιοδεία. Μπορεί να ακούγεται περίεργο γιατί δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα το πρώτο μου άλμπουμ, αλλά ανυπομονώ πραγματικά να συνεχίσω να δουλεύω σε νέα τραγούδια και να δημιουργήσω ένα δεύτερο άλμπουμ.

10. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες  να κάνεις και δεν το έχεις κάνει ακόμα;

Ναι! Ένας τεράστιος στόχος μου για το μέλλον είναι να κάνω μια ξενάγηση στο γήπεδο!

11. Πώς φαντάζεσαι την πορεία σου στη μουσική σε δέκα χρόνια από τώρα;

Λατρεύω αυτό που κάνω και ελπίζω σε δέκα χρόνια να το κάνω ακόμα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάω την πρώτη μου περιοδεία, όπου θα είναι μια οικεία βραδιά σε μικρότερα θέατρα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος γι’ αυτό και ελπίζω ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα συνεχίσω τις περιοδείες, όπου θα μπορώ να τραγουδάω σε χώρους όπως τα γήπεδα.

12. Ο πατέρας σου που έκανε μια σπουδαία καριέρα  σε βοήθησε να ξεκινήσεις το τραγούδι;

Προφανώς χάρη σε αυτόν, είχα την ευκαιρία να υπογράψω στην Capital Records και είχα την τύχη να συνεργαστώ με μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης, αλλά το όνομα δεν είναι αρκετό. Ποτέ δεν θεωρώ δεδομένες αυτές τις ευκαιρίες και συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και να εξασκούμαι. Το να έχεις αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για επιτυχία, αλλά πιστεύω ότι αν δεν είχα ταλέντο ή πάθος, το όνομα δεν θα με πήγαινε πολύ μακριά. Χωρίς την προθυμία να εργαστείς  σκληρά και να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι, οι ευκαιρίες θα χάνονται.

13. Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Ed Sheeran;

Ήταν πολύ συναρπαστικό για μένα που μπόρεσα να έχω ένα έργο του Ed Sheeran εκτός από το πρώτο μου άλμπουμ. Είμαι θαυμαστής του από μικρός. Θαύμαζα τη δουλειά του από την αρχή, γι’ αυτό ενθουσιάστηκα που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με έναν θρύλο. Το τραγούδι που έγραψαν μαζί ο Ed και ο Matt ήταν τόσο όμορφο και πραγματικά δεν χρειαζόταν πολλές προσαρμογές ή διορθώσεις στο τέλος. Άλλαξα μερικές πτυχές όσον αφορά το στυλ του τραγουδιού μου, αλλά το τραγούδι ήταν απίστευτο από την αρχή. Ήταν μια όμορφη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

14. Μίλησέ μας για το νέο σου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Έχω περάσει τον περασμένο χρόνο δουλεύοντας το ντεμπούτο μου άλμπουμ. Ήταν μια περίοδος τεράστιας δημιουργικής και συναισθηματικής ανάπτυξης και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που όλοι σας το ακούσατε επιτέλους. Η δουλειά σε αυτό το άλμπουμ ήταν μια εξαιρετική διέξοδος για μένα σε δύσκολες στιγμές. Μπόρεσα να βάλω όλα τα συναισθήματα και τα συναισθήματά μου στο χαρτί και να βουτήξω σε αυτό το έργο. Η μεγαλύτερη ελπίδα μου είναι ότι θα μπορέσω να παραδώσω όμορφη μουσική που μεταφέρει τα συναισθήματά μου κατά τη διάρκεια αυτής της νέας και συναρπαστικής περιόδου της ζωής μου. Ελπίζω ότι όποιος το ακούει θα έχει την ευκαιρία να με γνωρίσει λίγο καλύτερα.

15. Εκτός από τη μουσική, ποια άλλα ενδιαφέροντα έχεις;

Μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με τους φίλους μου. Συγκεκριμένα, ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι είναι η αναπαλαίωση τζιπ. Είναι κάτι στο οποίο έχω επενδύσει πολύ από τον χρόνο μου και είναι κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά παθιασμένος.

16. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Θα ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Όχι, σε ευχαριστώ ήταν χαρά μου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *