Κορονοϊός: Στους 43 ανήλθαν οι νεκροί – 56 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, 1.212 στο σύνολο

Αρχική Ελλάδα

Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων από τον κορονοιο στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους 43. Επιπλέον καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνουν πλέον στα 1.212 στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, 72 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Εξ αυτών 14 είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες.

Η μέση ηλικία των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι τα 65 έτη, και οι περισσότεροι από το 50% έχουν υποκείμενο νόσημα.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που έχασαν τη μάχη τον θάνατο, η μέση ηλικία του ήταν τα 72 έτη.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Τσίδρας, 5 ασθενείς βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Τσίοδρας επισήμανε ακόμη ότι η επιτροπή με ομόφωνη απόφαση επισημαίνει ότι η διακοπή εμβολιασμών μπορεί να επιβαρύνει το σύστημα υγείας και να οδηγήσει σε άνοδο των ασθενών. Ως εκ τούτου, συστήνεται κανονικά ο εμβολιασμός για τα παιδιά με προτίμηση τα πολυδύναμα εμβόλια. Πρόσθεσε ότι για τα παιδιά άνω των δύο ετών οι επαναληπτικές δόσεις να γίνονται μετά το τέλος της πανδημίας.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν, κάτι που είναι ορατό και σε άλλες χώρες
Όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι ξεπερνούν τις 738.000, ενώ περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού. Επίσης, ανέφερε ότι περισσότεροι από 156.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 359.000 κρούσματα καθώς και 23.561 θάνατοι. Στην Ιταλία, που είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, οι νεκροί ανέρχονται σε 10.700.