«Ψηλά» στην ατζέντα της ΕΕ οι δασικές πυρκαγιές: Στις Βρυξέλλες ο Στυλιανίδης

Πολιτική

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα λάβει μέρος στην έκτακτη συνάντηση των αρμοδίων υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο την ενίσχυση της απόκρισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στις δασικές πυρκαγιές.

Η έκτακτη αυτή συνάντηση συγκαλείται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον αρμόδιο επίτροπο Janez Lenarčič, σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν φέτος πολλές χώρες της Ευρώπης.

Οι υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν θέματα ενίσχυσης της πρόληψης, της ετοιμότητας και της άμεσης απόκρισης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ένωσης, μέσω δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και του rescEU. Θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του μεταβατικού εναέριου στόλου του rescEU για τα έτη 2023 και 2024, ενώ θα εξεταστούν και τα περιθώρια επιτάχυνσης της ανάπτυξης του μόνιμου στόλου του rescEU.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.