Ψάχνεις για κλιματιστικά; Έλα στη MediaMarkt για να τα βρεις όλα

Επιστήμη & Τεχνολογία

Η επιλογή κλιματιστικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν μπορείς να πας σε ένα κατάστημα και απλά να επιλέξεις το μοντέλο που σου αρέσει – αν και τον τελευταίο καιρό, οι κατασκευαστές έχουν βελτιώσει και την εμφάνιση για να ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Για να επιλέξεις το σωστό κλιματιστικό θα πρέπει να κάνεις το εξής:

Να πας σε ένα κατάστημα MediaMarkt φυσικά, ή στο site www.mediamarkt.gr! Η επιλογή καταστήματος δεν θα πρέπει να σε προβληματίσει αφού στην πραγματικότητα δεν έχεις τέτοια διλλήματα. Ο προορισμός και για κλιματιστικό είναι ένας και μοναδικός: Η MediaMarkt με την απίστευτη ποικιλία σε λευκές και μαύρες συσκευές, κλιματιστικά για όλες τις χρήσεις και όλους τους χώρους από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές, κατατοπισμένο προσωπικό που θα σου λύσει όλες τις απορίες και πλήθος πρόσθετων υπηρεσιών που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Το άρθρο αυτό δεν αφορά μόνο όσους δεν έχουν κλιματιστικό, αλλά και αυτούς που έχουν. Ως γνωστόν, προκειμένου μια μονάδα κλιματισμού να λειτουργεί άψογα, να ψύχει σωστά και να απολαμβάνεις φρέσκο αέρα, θα πρέπει να συντηρείται περιοδικά, αλλά και να καθαρίζεται. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, τα κλιματιστικά μαζεύουν ένα σωρό επικίνδυνους ρύπους, μικροσωματίδια και καυσαέρια. Η MediaMarkt σε συνεργασία με πιστοποιημένους και αδειούχους ψυκτικούς αναλαμβάνει να κάνει το κλιματιστικό σου σαν καινούριο, καθαρίζοντας τις μονάδες με πιεστικό μηχάνημα και ειδικό απολυμαντικό, χωρίς να λερώσουν τον χώρο (μέσω ειδικού συστήματος αποστράγγισης), και τοποθετούν νέο φίλτρο ενεργού άνθρακα. Δες εδώόλες της λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Κλιματιστικά – τι να προσέξεις

Τα κλιματιστικά διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Οικιακά – τα κλασσικά κλιματιστικά τοίχου που αποτελούνται από δύο μονάδες, μια εσωτερική και μια εξωτερική. Υπάρχουν όμως και τα διπλά συστήματα τα οποία διαθέτουν μία (μεγαλύτερη) εξωτερική μονάδα και δύο εσωτερικές για αντίστοιχους χώρους. Σε κάθε περίπτωση, τα κλιματιστικά απαιτούν εγκατάσταση από επαγγελματία ψυκτικό. Και εδώ η MediaMarkt έχει τη λύση αφού οι συνεργάτες της αναλαμβάνουν και την εγκατάσταση του κλιματιστικού που αγόρασες.

  • Φορητά – Μικρές μονάδες που μεταφέρονται εύκολα και καλύπτουν μικρούς χώρους χωρίς εγκατάσταση και επεμβάσεις. Ιδανικά για εξοχικά και καταστήματα. Δεν διαθέτουν εξωτερική μονάδα, αλλά έναν μεγάλο σωλήνα που πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ανοιχτό παράθυρο.
  • Επαγγελματικά – Τα επαγγελματικά κλιματιστικά έχουν διάφορες μορφές, ανάλογα με το χώρο που θα καλύψουν. Υπάρχουν τα οροφής, τα καναλάτα, οι αεροκουρτίνες, οι ντουλάπες κ.ά. Συνήθως οι εξωτερικές μονάδες στα επαγγελματικά κλιματιστικά είναι μεγαλύτερες και «οδηγούν» περισσότερες αντίστοιχες εσωτερικές.

Και τι να επιλέξω λοιπόν;

Βασικό κριτήριο κατά την επιλογή μονάδας κλιματισμού είναι ο χώρος που θα κληθεί να ψύξει. Έτσι, η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει ο πωλητής είναι «πόσα τετραγωνικά είναι το δωμάτιό σας;». Σε αυτή τη σελίδα, η MediaMarkt έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό οδηγό επιλογής κλιματιστικού. Απάντησε στις βασικές ερωτήσεις και διάλεξε το μοντέλο που σε καλύπτει.

Εμείς ας πούμε απλά εδώ ότι το περίφημο BTU που βλέπεις στις διαφημίσεις με μεγάλα γράμματα είναι μια μονάδα μέτρησης της απόδοσης μιας μονάδας ψύξης (ή θέρμανσης) και στην ουσία μετρά το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει τη θερμοκρασία (να ψύξει ή να θερμάνει δηλαδή) έναν δεδομένο όγκο αέρα. Ο υπολογισμός είναι πολύπλοκος και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο όγκος, ο όροφος, αν υπάρχουν μεγάλα παράθυρα με έκθεση στον ήλιο ή όχι, η μόνωση κ.λπ. Χοντρικά όμως, τα τετραγωνικά του δωματίου καθορίζουν το πόσα BTU (στην πραγματικότητα η μονάδα είναι BTU/h) θα πρέπει να είναι το κλιματιστικό που θα επιλέξεις.

Έναν άλλον όρο που θα ακούσεις είναι το «inverter». Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά ακολουθούν αυτή την τεχνολογία διότι είναι πιο οικονομικά σε ότι αφορά την κατανάλωση του ρεύματος και πιο αποδοτικά, επειδή ρυθμίζουν αυτόματα τις στροφές του κινητήρα και δεν ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα όπως τα παλιά κλιματιστικά.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, ρίξε και μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις μας.

Το μοντέλο Toyotomi Hiro HTN20-12R32/HTG20-12R32 είναι 12.000 BTU καλύπτοντας ένα μεγάλο σαλόνι ή μια γκαρσονιέρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει λειτουργίες που φροντίζουν να αναπνέεις καθαρό αέρα, με φίλτρα, αντιβακτηριδιακή δράση, ενσωματωμένο ιονιστή, δυνατότητα αυτοκαθαρισμού, ενώ είναι και Wi-Fi για έλεγχο και ρυθμίσεις από το κινητό.

Για ακόμα μεγαλύτερους χώρους μπορείς να προτιμήσεις το AUX ASW-H24B4/JKR3DI-EU J-Smart. Τα 24.000 BTU θα καλύψουν ένα χώρο έως 48 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει πλήθος λειτουργιών καθαρισμού του αέρα με αποστείρωση, απολύμανση, αυτοκαθαρισμό, ενώ είναι και έξυπνο υπό την έννοια ότι μπορεί να κάνει αυτοδιάγνωση και να εντοπίζει τις βλάβες.

Κλείνουμε με τη φορητή μονάδα Inventor Magic R290. Αν και φορητή εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της, αλλά και με την απόδοσή της. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ονομαστική απόδοση 12.000 BTU, διαθέτει διάφορους αυτοματισμούς, ενώ είναι και αθόρυβο· με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει για το εξοχικό ή εάν δεν θέλεις να τρυπήσεις τοίχους για μόνιμη εγκατάσταση ενός κλιματιστικού τοίχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *