Χατζηδάκης σε Live News: Βαθιά προβληματικός ο ΟΣΕ – Θα τιμωρηθούν όλοι όσοι φταίνε για τα Τέμπη

Πολιτική

Για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης «για αυτήν την τραγωδία, από την πρώτη στιγμή, δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είπαμε ότι φταίνε οι προηγούμενοι, ότι φταίνε μόνο ένας. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα συστημικό πρόβλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Ο κ. Χατζηδάκης, έχοντας διατελέσει και υπουργός Μεταφορών ανέφερε: «Ο οργανισμός αυτός ήταν ένας βαθιά προβληματικός οργανισμός, γι’ αυτό και είχα επιχείρηση με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα την ανάταξή του και υπήρχε, σε κάποια επίπεδα, μια σχετική πρόοδος, ωστόσο από τότε είχα επισημάνει, πέραν των οικονομικών προβλημάτων και ζητημάτων διαφάνειας, ότι υπήρχαν δύο άλλα προβλήματα, αυτό της ασφάλειας αλλά και της διοικητικής και εργασιακής κουλτούρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας: «Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα, σε άλλους τομείς, τα έχει καταφέρει και το ίδιο υπουργείο σε άλλους τομείς τα έχει καταφέρει, δείτε ΟΤΕ και Ολυμπιακή. Ό,τι και να πούμε τώρα, δεν απαλύνει την τραγωδία των οικογενειών, ούτε τον πόνο και το σοκ της ελληνικής κοινωνίας».

«Στον ΟΣΕ δεν τα έχουμε καταφέρει»

Σε μια παραδοχή αστοχίας της κυβέρνησης για τους σιδηροδρόμους, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Στον ΟΣΕ, συνολικά, δεν τα έχουμε καταφέρει. Δεν πάω να τα φορτώσω στους προηγούμενους, σε εμάς έγινε αυτό το κακό και γι’ αυτόν τον λόγο ο υπουργός παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες.

Γίνεται ανάκριση. Επειδή μετά από κάθε τραγωδία πρέπει να υπάρχει κάθαρση, προφανώς πρέπει να τιμωρηθούν όλοι, όποιοι και να είναι, σε όλα τα επίπεδα, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να εργαστούμε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές, ο υπουργός Εργασίας είπε:
«Ο ίδιος, κάνοντας κάτι όχι πολύ συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα, παραιτήθηκε, και όσο και αν είναι δύσκολο να μιλήσεις θετικά, ο ίδιος άνθρωπος είχε προχωρήσει τη γραμμή ‘You’ του μετρό, τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης που είχε κολλήσει. Ο ίδιος θα τοποθετηθεί τελικά και πέρα από τον ίδιο, ο λαός των Σερρών».

Στοίχημα η κάθαρση και η επαναλειτουργία

Από εδώ και πέρα, στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η ανάταξη του ΟΣΕ και η σύντομη επαναλειτουργία του.

«Ήταν λάθος, σας είπα ότι δεν τα καταφέραμε. Είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η ώρα, θα κριθούμε και εμείς και όλοι οι υπόλοιποι. Τούτη την ώρα, αυτό που προέχει πέρα από την παραδοχή του λάθους, είναι η κάθαρση και ανάταξη του συστήματος. Προφανώς ο σκοπός είναι ανοίξουμε τα τρένα, δε θα κλείσουν για πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *