Φρέντι Μπελέρης: Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη – Ο Ράμα ψεύδεται

Πολιτική

Ο προφυλακισμένος εδώ και περίπου τρεις μήνες, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα πως ψεύδεται όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης που δεν του δίνουν άδεια να πάει να ορκιστεί.

Ειδικότερα, ο Φρέντι Μπελέρης έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν πιστεύει πως οι αλβανικές αρχές θα τον αφήσουν ελεύθερο, κατηγορώντας τον Αλβανό πρωθυπουργό πως θα μπορούσε έστω να του επιτρέψει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Η προφυλάκισή μου είναι παράνομη. Αυτό όμως που είναι εντελώς παράνομο πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι η εμπόδισή μου να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Η παρεμπόδισή μου να ορκιστώ είναι ευθύνη του Αλβανού πρωθυπουργού. Όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης, ψεύδεται γιατί τη γενική διεύθυνση φυλακών την ελέγχει ο κύριος Ράμα, άρα θα μπορούσε να μου δώσει άδεια να ορκιστώ. Στόχευση του Αλβανού πρωθυπουργού είναι να μην αναλάβω καθήκοντα».

Μάλιστα, ο Φρέντι Μπελέρης άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση στην Αλβανία έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία και υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς στη Χειμμάρα να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

«Οι υπηρεσίες εδώ που υπάρχουν, δυσκολεύουν τη ζωή των Ελλήνων επιχειρηματιών, τόσο από την Αστυνομία, όσο από την Εφορία, όσο και από την Πολεοδομία με απώτερο σκοπό και σχέδιο, να εγκαταλείψουν τις περιουσίες, να φύγουν στην Ελλάδα, έτσι οι περιουσίες αυτές να περιέλθουν στα χέρια φίλων του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του Έντι Ράμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκληση Ράμα για υπόθεση Μπελέρη – «Σουρεαλιστική» η παρέμβαση της ελληνικής πλευράς

«Σουρεαλιστική» χαρακτήρισε την «παρέμβαση» της «ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης», όπως είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Μπελέρη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε «άφωνος» και εξέφρασε τη «θλίψη» του, που «επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός δημοκρατικού κράτους, διαμαρτύρονται κατά της δικαιοσύνης ενός άλλου δημοκρατικού κράτους».

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους Έλληνες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, επισήμανε πως «ήρθαν στη Χειμάρρα εν μέσω διακοπών και έδωσαν μοναδικό σόου».

Επιπλέον, σημείωσε πως η χθεσινή συγκέντρωση στην Αλβανία πραγματοποιήθηκε από αιρετές αρχές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δημάρχων των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας.

«Στη μνήμη μου, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, οι αιρετοί ενός δημοκρατικού πολιτεύματος να οργανώνουν διαμαρτυρία σε άλλο δημοκρατικό πολίτευμα, ενάντια στις αρχές αυτού του κράτους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπου εμφανίζονται ως διαμαρτυρόμενοι κατά των αποφάσεων των αντίστοιχων δικαστηρίων του κράτους στο οποίο διαμαρτύρονται, απολυτοποιώντας την εθνοτική ένταξη του υποκειμένου της διαμαρτυρίας σε κάθε νομικό κανόνα, νομικό πρότυπο και δημοκρατική λογική» ανέφερε.

«Η ελληνική μειονότητα δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους Αλβανούς πολίτες»

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας δεν αντιμετωπίζεται από τις σημερινές αλβανικές Αρχές διαφορετικά από αυτές όλων των Αλβανών, καθώς και ότι η Αλβανία έχει υποδειγματική νομοθεσία για τις μειονότητες.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συμπάθεια που θρέφει προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας: «έχω δει σε αυτόν από την αρχή έναν σύγχρονο Ευρωπαίο ηγέτη και τον θεωρώ έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο. Δεν σκοπεύω να κρύψω τη γνώμη και τα συναισθήματά μου ούτε σήμερα, που ο αξιότιμος συνάδελφος και αγαπητός φίλος Κυριάκος θα πρέπει να διαβάσει τη διαμορφωμένη και καλά ενημερωμένη γνώμη μου, η οποία δεν συμπίπτει πουθενά με τη γνώμη των φίλων διαδηλωτών».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *