Φορολογικές δηλώσεις: Δεν εξετάζεται νέα παράταση στην υποβολή τους

Οικονομία

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Δεν θα υπάρξει νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, βάζοντας τέλος στα σχετικά σενάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, καθώς και ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου. Πώς θα εξοφληθεί ο φόρος Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρις τις 29 Ιουλίου. Φέτος ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να καταβάλλεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού. Επιπλέον εκτός των οκτώ δόσεων, στους οφειλέτες θα δοθεί η δυνατότητα, είτε να εντάξουν τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, είτε να τον εξοφλήσουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.grΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.