Υπ. Εξωτερικών σε Ερντογάν: Δεν σε ακολουθούμε στον κατήφορο – Δυναμιτίζετε τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Πολιτική

Αιχμηρή απάντηση της ελληνικής διπλωματίας στον Τούρκο πρόεδρο, μετά τις απαράδεκτες απειλές ότι θα εισβάλει σε ελληνικά νησιά.

Καμία πρόκληση των Τούρκων δεν αφήνει αναπάντητη η Αθήνα, είτε σε ρητορικό επίπεδο είτε επί του πεδίου.

Μετά τις απαράδεκτες, προσβλητικές και ασεβείς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν προς τον ελληνικό λαό, «να μην ξεχάσετε την καταστροφή της Σμύρνης», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει στον Τούρκο πρόεδρο με μια αιχμηρή ανακοίνωση.

Η ελληνική διπλωματία διαμηνύει προς την Άγκυρα ότι δεν θα την ακολουθήσει στον εξωφρενικό της κατήφορο, επισημαίνοντας πως θα ενημερωσει άμεσα τους συμμάχους για τις ασεβείς και προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να καταστεί σαφές πως η Τουρκία δυναμιτίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ και μάλιστα σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Ερντογάν – Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα: Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη

Μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ακόμα μια χυδαία πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας. Με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ενώ υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.

Μέσα σε ένα 24ωρο, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος για δεύτερη φορά επιτίθεται στην Ελλάδα με δηλώσεις του. Την Παρασκευή είχε κάνει λόγο για μανούβρα» του ΝΑΤΟ με την απόσυρση της ανάρτησης της συμμαχίας για τα «συγχαρητήρια» για την «Ημέρα της Νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων», στην καθιερωμένη τοποθέτησή του μετά την προσευχή.

«Το ότι η Ελλάδα ενοχλήθηκε δεν σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ» φέρεται να ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ συνέχισε σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους «Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ. Χωρίς την Τουρκία το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.