Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά Αγγελή για παράβαση καθήκοντος, στο αρχείο η μήνυση Τουλουπάκη

Ελλάδα

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο εισαγγελέας, Σπύρος Παππάς μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αφορά στο ταξίδι που είχε γίνει από την ομάδα των εισαγγελέων διαφθοράς στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018  στο πλαίσιο της συνεργασίας  με εισαγγελείς των Η.Π.Α για τη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του ταξιδιού, σύμφωνα με τη μήνυση της κ. Τουλουπάκη, ο  κ. Αγγελής, ο οποίος το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς  φέρεται ότι αρνήθηκε  να παραλάβει λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των πολιτικών, που ερευνούσε η Εισαγγελία για την υπόθεση της Novartis, γιατί είχε τη γνώμη ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει μέσω της Eurojust.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελής έχει διαψεύσει ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την υπόθεση της Νοvartis στο υπόμνημα που κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αρχειοθέτηση για τα άλλα αδικήματα 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σπύρος Παππάς, ωστόσο, είχε στο αρχείο την ίδια μήνυση όσο αφορά τα άλλα πέντε αδικήματα για τα οποία καταγγέλλονταν ο κ. Αγγελής. Μεταξύ των αδικημάτων που αρχειοθετήθηκαν περιλαμβάνονται  η παραβίαση απορρήτου, που αφορούσε την προσκόμιση εγγράφου από τον κ. Αγγελή των αμερικανικών αρχών περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis κατά την εξέτασή του στη Βουλή και την υπεξαγωγή εγγράφων, που αφορούσαν σε διακίνηση δικογραφιών που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

To άρθρο Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά Αγγελή για παράβαση καθήκοντος, στο αρχείο η μήνυση Τουλουπάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *