Υπουργείο Υγείας και «Χαμόγελο του Παιδιού» ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Υγεία

Σύμφωνο μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν την Τετάρτη (24/11/2021) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, προκειμένου να επισφραγίσουν και να επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Στόχος είναι, επίσης, να διευρυνθούν οι από κοινού δράσεις για την ολιστική κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών στη χώρα, καθώς και για τη δωρεάν παροχή πλήθους υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου που περιλαμβάνει τις Δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της Υγείας, ο κ. Πλεύρης πραγματοποίησε επίσκεψη στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ», στην Αγ. Παρασκευή. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιαννόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Συντονιστές των επιμέρους Τμημάτων του Οργανισμού, και συγκεκριμένα του Επιχειρησιακού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης, του Ιατρικού Τμήματος, του Τμήματος Διεθνών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία κοινή προσπάθεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εξειδικευμένες δράσεις και η τεχνογνωσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα της υγείας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση καθώς και θεραπεία για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα υγείας. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την αμοιβαία υποστήριξη στη διαμόρφωση κοινών προγραμμάτων, για την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων σκοπών.

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Κώστας Γιαννόπουλος

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δύο μήνες μετά τη συνάντησή μας, στην οποία είχαμε πει να βάλουμε κάποιες βάσεις και να προχωρήσουμε μαζί σε κάποιες δράσεις, σήμερα επικαιροποιούμε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Ήθελα να έρθω εδώ, προκειμένου να μη γίνει η τυπική διαδικασία υπογραφών στο Υπουργείο, αλλά στους χώρους του Οργανισμού, στην “καρδιά” λειτουργίας του “Χαμόγελου”. Εκτός από την υπογραφή του μνημονίου που περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, να ξέρετε ότι, όπως και πολλοί άλλοι Υπουργοί- γιατί υπήρχε μια διαχρονική στήριξη του υπουργείου Υγείας στις δράσεις σας- και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν από τη θέση μου. Το υπουργείο Υγείας και ο τομέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας στην πραγματικότητα αποτελούν μια “ομπρέλα” για όλους τους φορείς, ανεξαρτήτως μορφής, που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο και συμβάλλουν στο δημόσιο καλό. Επομένως από εμάς θα έχετε κάθε στήριξη».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Πλεύρη και δήλωσε: «Η σημερινή επικαιροποίηση της συνεργασίας μας με το υπουργείο Υγείας αποτελεί μία ιδιαίτερη και πολύ σημαντική στιγμή, τόσο για “Χαμόγελο”, όσο και για χιλιάδες παιδιά με προβλήματα υγείας. Νιώθω πηγαία ευγνωμοσύνη για τη δυνατότητα που μας δίνεται να ενώσουμε επί της ουσίας τις δυνάμεις μας με την πολιτεία, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση με στόχο να σώσουμε όλο και περισσότερα παιδιά. 25+1 χρόνια τώρα, πανελλαδικά, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, έχουμε στηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον άξονα της Υγείας, λειτουργώντας συγκροτημένα, και πάντα σε συνεργασία με τους θεσμούς. Καθημερινά, πόσο μάλλον αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας, υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαθέτοντας το σύνολο του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού, αλλά και την επιστημονικότατα του προσωπικού μας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι τελευταίες στιγμές 6χρονου που δολοφόνησαν οι γονείς του – «Κανείς δεν με αγαπάει»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Πώς σχολίασε την απόφαση του φίλου του, Άρη Σερβετάλη (video)

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος ΟυζούνηςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *