Υποκρισία του Αλβανικού ΥΠΕΞ: Ο Φρέντι Μπελέρης «είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο»

Πολιτική

Τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν «ξεσαλώσει» στα αλβανικά χωριά του δήμου Χιμάρας και πληθώρα ατόμων μιλούν στην κάμερα ότι ο Φρέντι Μπελέρη

Την απάντησή της στις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έδωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζιάτσκα. Σε ανάρτησή της στο «Twitter», αναφέρει ότι η πάταξη της εξαγοράς ψήφου αποτελεί προτεραιότητα για την αλβανική δικαιοσύνη και αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες της Αλβανίας. Συνεπώς, αναφέρει και ο Φρέντι Μπελέρη είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο και ανήκει στα αρμόδια όργανα να κρίνουν την υπόθεση.

Καλεί, όπως είπε, τους φίλους μας στην Αθήνα να παρακολουθήσουν από κοντά και με υπομονή την υπόθεση, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της, χωρίς πιέσεις ή διασπαστικά μηνύματα. Καλό είναι να ενημερώσουμε τις Βρυξέλλες, ανέφερε η Τζιάτσκα, αλλά πρέπει να υπομένουμε και τα στοιχεία.

Τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν «ξεσαλώσει» στα αλβανικά χωριά του δήμου Χιμάρας και πληθώρα ατόμων μιλούν στην κάμερα ότι ο Φρέντι Μπελέρη και το κλιμάκιό του, τους υποσχέθηκαν χρήματα για να τους υπερψηφίσουν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Επίσης τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για την ύπαρξη συμφωνητικού μεταξύ του Φρέντι Μπελέρη και ενός ατόμου της δικαιοσύνης που παρουσιάστηκε ως υποστηρικτής του, για παραλαβή χρημάτων με προορισμό την εξαγορά ψήφων υπέρ του.

Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σκληρό μήνυμα στην Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Μιλώντας στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: «Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», συνέχισε στο μήνυμά του από τη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις εκλογές, ανέφερε από τη Μυτιλήνη πως «ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου, την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολλή προσπάθεια και περνώντας μέσα από 40 κύματα θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα».

«Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης», τόνισε και συνέχισε:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Ενημέρωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, όπως γνωστοποιεί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαμηνύει επίσης σε αυστηρούς τόνους πως η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Σχετικές ειδήσεις

Προκαλεί ο Ράμα για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: «Δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης»

Αλβάνια – Σύλληψη Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει υπό κράτηση – Ελεύθεροι οι δύο συνεργάτες του

Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *