Τυνησία: Ο υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στα παιδιά του

Διεθνή

Τυνησία: Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έχασε τη σύζυγό του πέρυσι, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη στο σπίτι της οικογένειας και λίγες εβδομάδες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας Ταουφίκ Σαρφεντίν, εξηγώντας στην ανακοίνωση της απόφασής του ότι σκοπεύει να αφοσιωθεί στα παιδιά του, μετά τον θάνατο της συζύγου του πέρυσι.

Ο 54χρονος Σαρφεντίν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σάγιεντ για την «κατανόηση» που έδειξε, απαλλάσσοντάς τον από τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η σύζυγος του Ταουφίκ Σαρφεντίν, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που προκάλεσε διαρροή φυσικού αερίου στο σπίτι τους, στις 16 Μαΐου 2022. Υπέκυψε στα τραύματά της λίγες εβδομάδες αργότερα.

«Ήρθε η ώρα να αφοσιωθώ στις ευθύνες που μου άφησε», είπε σε δημοσιογράφους ο Σαρφεντίν.

Στενός συνεργάτης του προέδρου της Τυνησίας, ο Ταουφίντ Σαρφεντίν ήταν υπουργός Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2021 και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκαθίδρυση ενός αμφιλεγόμενου συστήματος διακυβέρνησης που έδωσε υπερεξουσίες στον Καΐς Σάγιεντ.

Ο πρόεδρος Σάγιεντ διόρισε νέο υπουργό Εσωτερικών τον κυβερνήτη της Τύνιδας Καμέλ Φέκι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, AFP, ReutersΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *