Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία – Αγνοούνται μητέρα με δύο παιδιά

Διεθνή

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία – Η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία της Αγκώνα – Οκτώ ο νεότερος απολογισμός των νεκρών – Αγνοούνται μητέρα με τα δύο της παιδιά

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη νύκτα την κεντρική Ιταλία, πλημμυρίζοντας δρόμους και κατοικίες, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι μια νεαρή μητέρα με τα δύο παιδιά της στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Την ώρα αυτή, στην περιοχή μεταβαίνει ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, ο οποίος συντονίζει τα διάφορα σώματα και τους εθελοντές που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, η φονική αυτή κακοκαιρία δεν είχε προβλεφθεί. Μέσα σε μια ώρα, πολλοί ποταμοί και παραπόταμοι της ευρύτερης περιοχής της Αγκώνας υπερχείλισαν.

«Έχουμε έναν προσωρινό απόλογισμό με επτά νεκρούς, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία. Το έβδομο πτώμα μόλις βρέθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Φαμπρίτσιο Κούρτσο, επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης αγνοείται η τύχη άλλων 4 ατόμων.

Η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία της Αγκώνας, στις όχθες της Αδριατικής, όμως οι καταιγίδες έπληξαν επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Στην επαρχία της Αγκώνας, πολλές ζώνες βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλέφωνο ενώ τα σχολεία θα είναι σήμερα κλειστά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

Σχετικές ειδήσεις



Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.