Τρία χρόνια κλειστή η αγορά θαλασσινών της Γουχάν από όπου ξεκίνησε η πανδημία – Το 80% των Κινέζων έχει μολυνθεί

Διεθνή

Τρία χρόνια κλειστή η αγορά της Γουχάν στην Κίνα. Πρόκειται για τη χονδρική αγορά θαλασσινών, από όπου εκτιμάται ότι άρχισε η πανδημία του κορονοϊού.

Η αγορά της Γουχάν σφραγίστηκε το 2020, όταν η Κίνα παραδέχθηκε τελικά ότι ένας επικίνδυνος ιός, ο κορονοϊός, απειλούσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων! Η χονδρική αγορά θαλασσινών της Γουχάν παραμένει από τότε κλειστή και σφραγισμένη με τρόπο που δεν μπορεί κανείς να μπει μέσα. Περιπολικά επιτηρούν τη γύρω περιοχή απαγορεύοντας σε οποιοδήποτε να πλησιάσει.

Η κινεζική κυβέρνηση αναγκάστηκε να άρει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει για την πανδημία, ωστόσο η αγορά της Γουχάν παραμένει κλειστή.

O επικεφαλής επιδημιολόγος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κίνας δήλωσε πριν 48 ώρες (σ.σ. 21.01.2023) ότι σχεδόν το 80% των κατοίκων της Κίνας έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό!

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας παρότι πάνω από 2 δισεκατομμύρια Κινέζοι εκτιμάται ότι ταξίδεψαν για τον εορτασμό του νέου έτους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Τρία χρόνια κλειστή η αγορά θαλασσινών της Γουχάν από όπου ξεκίνησε η πανδημία – Το 80% των Κινέζων έχει μολυνθεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *