Το Audi Urbansphere αναγνωρίζει μέχρι και το άγχος των επιβατών

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, 17:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από αρκετές teaser φωτογραφίες, το Audi Urbansphere concept είναι γεγονός και αποτελεί μέρος των μελλοντικών οραμάτων της μάρκας για την αυτόνομη οδήγηση. Μάλιστα το συγκεκριμένο concept εστιάζει στην άνετη και ξεκούραστη μετακίνηση εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Η Audi σχεδίασε πρώτα το εσωτερικό της Urbansphere και στη συνέχεια σχεδίασε ένα εξωτερικό που θα ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των πιθανών πελατών. Ο σκοπός είναι το όχημα να είναι ένα «σαλόνι» με ρόδες που δίνει στους επιβάτες έναν γαλήνιο χώρο ενώ ταξιδεύουν μέσα στη φασαρία μιας πόλης.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν τέσσερις θέσεις σε δύο σειρές. Αυτό επιτρέπει στις καρέκλες να γέρνουν έως και 60 μοίρες όσο υπάρχουν εκτεινόμενα στηρίγματα ποδιών που αναπτύσσονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα προσκέφαλα μπορούν να «αγκαλιάσουν» τον επιβάτη και να του δώσουν μια αίσθηση απομόνωσης, έχοντας και ενσωματωμένα ηχεία για την απόλυτη εμπειρία ηρεμίας και ξεκούρασης.

Το σύστημα infotainment για τους πίσω επιβάτες βρίσκεται σε μια διαφανή οθόνη που κατεβαίνει προς τα κάτω από την οροφή, την οποία οι επιβάτες μπορούν να μοιράζονται εάν θέλουν να παρακολουθήσουν το ίδιο πράγμα ή μπορούν να διαχωρίσουν αυτό που δείχνει.

Το eye-tracking και οι κάμερες που έχουν χρησιμοποιηθεί παρακολουθούν συνεχώς  τους επιβαίνοντες. Ακόμη και όταν το κάθισμα είναι πλήρως ανακλινισμένο, οι επιβάτες πρέπει απλώς να κινούν τα χέρια τους για να ελέγχουν το σύστημα. Οι αισθητήρες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν εάν κάποιος αγχώνεται και το όχημα μπορεί να προτείνει την ενεργοποίηση μιας εφαρμογής διαλογισμού.

Όπως και τα άλλα μέλη αυτής της οικογένειας concept της Audi, το Urbansphere έχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συμβατικά χειριστήρια εάν ένα άτομο θέλει να οδηγήσει, αλλά το όχημα μπορεί επίσης να πιλοτάρει μόνο του. Τέλος, το σύνολο χρησιμοποιεί την Premium Platform Electric της Audi και έχει μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 120 κιλοβατώρων με εκτιμώμενη αυτονομία 750 χιλιόμετρα αλλά και ιπποδύναμη 400 ίππων.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, 17:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.