Το τελεσίγραφο Μασκ οδήγησε σε κύμα παραιτήσεων – Έφυγαν 1.200 εργαζόμενοι από το Twitter σε μια μέρα

Διεθνή

Καζάνι που βράζει θυμίζει το Twitter, καθώς από τότε που αγόρασε την εταιρία ο Έλον Μασκ η κατάσταση έχει ξεφύγει…

Μετά τις μαζικές απολύσεις στο Twitter που ανακοίνωσε ο Ελον Μασκ, ήρθαν και… οι μαζικές παραιτήσεις. Μέσα σε μια ημέρα 1200 εργαζόμενοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρία μετά τις απαιτήσεις του νέου αφεντικού για υψηλής έντασης και ατελείωτων ωρών απασχόλησης, διαφορετικά μπορούν να αποχωρήσουν.

Οι σκληροί όροι του Μασκ δεν φαίνεται να αρέσουν και πολύ στους εργαζόμενους. Η προθεσμία στο τελεσίγραφο έληξε και όπως αναφέρει το Fortune 1.000 έως 1.200 εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν έρχεται το τέλος του Twitter. Ο Ελον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι».

 

 

Μιλώντας στο BBC εργαζόμενος ανέφερε: «Νομίζω ότι όταν καθαρίσει η «σκόνη», πιθανότατα θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι».

Ακόμη, ισχυρίστηκαν ότι όλοι στην ομάδα τους είχαν απολυθεί.

«Ο διευθυντής αυτής της ομάδας απολύθηκε. Και στη συνέχεια ο διευθυντής αυτού του διευθυντή απολύθηκε. Το άτομο που βρισκόταν πάνω από αυτόν ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη ημέρα. Οπότε δεν έχει μείνει κανείς σε αυτό τον τομέα».

Ένα άλλο άτομο δήλωσε ότι παραιτήθηκε παρόλο που ήταν προετοιμασμένος να εργαστεί πολλές ώρες.

«Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω email πολλές φορές για το ότι μόνο “εξαιρετικοί πρέπει να δουλεύουν εδώ”, όταν ήδη δούλευα 60-70 ώρες εβδομαδιαίως», είπε.

Να σημειωθεί ότι το Twitter ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι τα κτίρια της εταιρείας, επομένως και τα γραφεία θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα ανοίξουν και πάλι στις 21 Νοεμβρίου.

 

To άρθρο Το τελεσίγραφο Μασκ οδήγησε σε κύμα παραιτήσεων – Έφυγαν 1.200 εργαζόμενοι από το Twitter σε μια μέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *