Το ΔΝΤ προειδοποίησε τους G20 να λάβουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού

Οικονομία

Προειδοποίηση έδωσε σε αξιωματούχους των χωρών της G20 η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ακρίβειας στην παγκόσμια οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η «εξαιρετικά ασταθής» εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη, αν επικρατήσουν υψηλότερες τιμές και ο πληθωρισμός.

Η ίδια, μιλώντας στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η κλιμάκωση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει αυξήσει την πίεση στις τιμές των προϊόντων και της ενέργειας, ενώ οι οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο δύσκολες, αναφορικά με τις προβλέψεις.

Την ίδια στιγμή, οι δυσκολίες από την πανδημία COVID-19, αλλά και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού εξακολουθούν να κάνουν πιο δύσκολες στις οικονομικές δραστηριότητες.

Οι πιέσεις που δέχονται οι χώρες που έχουν μεγάλο εξωτερικό χρέος είναι ακόμη μεγαλύτερες, ενώ η κατάσταση διαχείρισης του εξωτερικού χρέους «επιδεινώνεται ταχύτατα», υπογράμμισε η ίδια, σύμφωνα με ένα κείμενο των δηλώσεών της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Το ΔΝΤ προειδοποίησε τους G20 να λάβουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.