Το ΔΝΤ θα υποβαθμίσει ξανά την εκτίμηση για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022

Οικονομία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση των προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, να μιλά για ένα «σκληρό 2022 και πιθανώς ένα ακόμη πιο σκληρό 2023».

«Όταν η G20 συνήλθε για τελευταία φορά τον Απρίλιο, το ΔΝΤ είχε μόλις μειώσει την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,6% για εφέτος και το επόμενο έτος—και προειδοποιούσαμε ότι αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί, δεδομένων των πιθανών καθοδικών κινδύνων. Από τότε, αρκετοί από αυτούς τους κινδύνους έχουν υλοποιηθεί – και οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος έχουν ενταθεί», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα η ανθρώπινη τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί και ομοίως, έχει και τον οικονομικό αντίκτυπό του, ιδίως μέσω των κραδασμών στις τιμές των εμπορευμάτων που επιβραδύνουν την ανάπτυξη και επιδεινώνουν την κρίση κόστους ζωής που επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους—και ιδιαίτερα τους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Και μόνο χειροτερεύει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.