Τι μπορώ να κάνω με ένα Πτυχίο Φαρμακευτικής;

Οικονομία

Η επιστήμη της φαρμακευτικής παρόλο που γεννήθηκε στην αρχαιότητα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται διαρκώς. Το επάγγελμα του Φαρμακοποιού ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και οι φαρμακοποιοί έχουν αποκτήσει νέες αρμοδιότητες και επαγγελματικές δυνατότητες. Παύουν να είναι «φαρμακοποιοί του πάγκου» και βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό για την προαγωγή της υγείας των ασθενών τους. Οι τομείς απασχόλησης ενός Φαρμακοποιού έχουν διευρυνθεί σε επιστημονικά πεδία όπως η Φαρμακοεπαγρύπνηση, Διαχείριση Φαρμακευτικής Αγωγής (Medication Therapy Management), Κλινική Έρευνα κ.α. Για αυτό οι σπουδές στη φαρμακευτική συγκεντρώνουν κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον από πλήθος υποψηφίων τόσο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτυχιούχοι φαρμακοποιοί είναι πλέον πολυδύναμοι επιστήμονες, που διαθέτουν όλα τα εφόδια για να ασκήσουν την επιστήμη τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πτυχίο Φαρμακευτικής: Οφέλη

Το Integrated Master Φαρμακευτικής, MPharm που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνει ισορροπημένη έμφαση τόσο στις εξελίξεις της σύγχρονης φαρμακευτικής, όσο και στα παραδοσιακά φαρμακευτικά αντικείμενα, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του επιστημονικού πεδίου. Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι δομημένο σε δύο πυλώνες: Να προσφέρει στον φοιτητή άρτια επιστημονική κατάρτιση αλλά και να αναπτύσσει τις εργαστηριακές δεξιότητες του. Ακριβώς, για αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2500 ώρες πρακτικής και εργαστηριακής άσκησης. Φυσικά, στόχος παραμένει πάντα, οι απόφοιτοι του προγράμματος να έχουν μια ευρεία επιλογή εργασίας, με το πέρας των σπουδών τους. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι να λειτουργήσουν το δικό τους, ιδιόκτητο φαρμακείο, να εργαστούν στη βιομηχανία φαρμάκων στους τομείς παραγωγής, ελέγχου ποιότητας, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, στη φαρμακευτική διοίκηση, σε εμπορικά εργαστήρια, έρευνας και εκπαίδευση, σε βιομηχανίες τροφίμων ή βιοτεχνολογίας και σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής, υγειονομικού υλικού και ιατρικών συσκευών.

Η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών Φαρμακευτικής του EUC

Οι απόφοιτοι της Φαρμακευτικής, MPharm κατοχυρώνουν το δικαίωμα λήψης άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού στην Κύπρο, την Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτώντας ουσιαστικά απεριόριστες ευκαιρίες, με δεδομένο ότι οι σπουδές στη Φαρμακευτική εξασφαλίζουν στους απόφοιτους πρόσβαση σε μια αγορά εργασίας με μηδενικά ποσοστά ανεργίας στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Την ίδια στιγμή, μιλάμε για ένα επάγγελμα που ασκείται σε ένα δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας με συνεχή εξέλιξη και επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς και ένα ψηλό βαθμό ικανοποίησης τόσο από τις συνθήκες εργασίας όσο και τις οικονομικές απολαβές.

Η Φαρμακευτική απαιτεί αφοσίωση, προσήλωση, επιμονή και διάθεση συνεργασίας με κάθε ασθενή, ανά πάσα στιγμή, ιδιότητες που καλλιεργεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέροντας σε κάθε νέο άνθρωπο που το επιθυμεί την ευκαιρία να πραγματοποιήσει όλα όσα ονειρεύεται. Η καριέρα στη Φαρμακευτική απαιτεί μια διαρκή δίψα για συνεχή κατάκτηση της γνώσης κι αυτό είναι που διδάσκει, στον πυρήνα του, το EUC σε κάθε έναν φοιτητή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο με 23 προγράμματα σπουδών – 11 από αυτά κατά αποκλειστικότητα. Με γνώμονα αυτά τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, το πενταετές ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών της Φαρμακευτικής (MPharm, Integrated Master), είναι ένα σύγχρονο και ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών, υποστηριζόμενο από άριστα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

https://www.youtube.com/watch?v=FG3ZrqHz7EY&t=3s

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 2 Οκτωβρίου 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *