Τι είναι το σύστημα Grappler που ακινητοποιεί κάθε όχημα εν κινήσει; 

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, 16:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε σπάνια καταδιώξεις, στην Αμερική όμως είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που καλύπτεται από τεράστιες παραγωγές με ελικόπτερα και ζωντανές συνδέσεις. Η αστυνομία προσπαθεί για το καλύτερο με τα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών στην πλάτη της. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το σύστημα Grappler.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ακινητοποίησης

Σίγουρα πρώτα στο μενού αντιμετώπισης είναι τα μπλόκα με περιπολικά, τα οποία πολλές φορές όμως εμβολίζονται και δεν σταματούν τον ύποπτο. Στην συνέχεια έρχονται τα καρφιά με στόχο να σκάσουν τα ελαστικά, όμως αυτή η τεχνική έχει αρκετούς περιορισμούς λόγω των λοιπών πολιτών που κινούνται στον ίδιο δρόμο. Τότε κάνει την εμφάνιση του το σύστημα Grappler.

Τι είναι και πως λειτουργεί το Grappler

Στο μπροστινό μέρος του περιπολικού οχήματος ενσωματώνεται ένα δίχτυ με μήκος έως και 2 μέτρα, το οποίο όταν έρθει σε κοντινή απόσταση παγιδεύει τον πίσω τροχό του καταδιωκόμενου και σταματά την περιφορά του. Πλέον το σύστημα έχει γραπωθεί στο δίχτυ και απομονώνεται όσο το περιπολικό να διατηρεί την ασφαλή του απόσταση.

Δείτε το στην πράξη

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, 16:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *