Τιμ Μαγιόπουλος: Ο Ελληνοαμερικάνος που ανέλαβε την SVB – To μήνυμα του νέου CEO

Οικονομία

Ο νέος CEO ανέλαβε τον ρόλο του την Δευτέρα 13/3, εν μέσω «καταιγίδας» για την εταιρεία και από το μήνυμα του φαίνεται πως έχει στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να διαχειριστεί την κρίση, για να επανέλθει η ηρεμία και να περιοριστούν οι απώλειες.

Στην επιστολή του, ο CEO διαβεβαιώνει τους πελάτες της τράπεζας πως οι νέες καταθέσεις -όπως και οι υπάρχουσες- προστατεύονται από την FDIC στη νέα τράπεζα, η οποία ονομάσθηκε Silicon Valley Bank, NA.

Όπως γίνεται σαφές οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην SVB μεταφέρθηκαν «σε μια πρόσφατα δημιουργημένη, πλήρους υπηρεσίας ‘τράπεζα γέφυρα’ της FDIC», ενώ διευκρινίζεται πως «όλες οι τραπεζικές πληρωμές που εισήχθησαν στις 9 ή 10 Μαρτίου και δεν έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τότε έχουν ακυρωθεί». «Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε αυτές τις συναλλαγές, πρέπει να τις επαναλάβετε», προσθέτει ο Μαγιόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν μαζί με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC) και έπειτα από διαβούλευση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσαν πως οι πελάτες της Silicon Valley Bankμπορούν από χθες να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους.

Αναλυτικά η επιστολή του Τιμ Μαγιόπουλου

«Αγαπητοί πελάτες

Η Silicon Valley Bank, NA είναι ανοιχτή και λειτουργεί ως συνήθως.

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της καταπληκτικής κοινότητας που εξυπηρετούμε. Μετέχω στην εταιρεία ως Διευθύνων Σύμβουλος από σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η FDIC μετέφερε όλες τις καταθέσεις και ουσιαστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Silicon Valley Bank σε μια νεοσύστατη, πλήρους υπηρεσίας «τράπεζας γέφυρα» η οποία λειτουργεί υπό την FDIC, σε μια ενέργεια που αποσκοπεί στην προστασία όλων των καταθετών της Silicon Valley Bank. Οι καταθέτες έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους και προστατεύονται οι νέες και οι υπάρχουσες καταθέσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα.

Μερικές σημειώσεις:

Όλες οι υπάρχουσες καταθέσεις προστατεύονται από τη FDIC.

Όλες οι ΝΕΕΣ καταθέσεις προστατεύονται επίσης από τη FDIC.

Όλες οι τραπεζικές πληρωμές που εισήχθησαν στις 9 ή 10 Μαρτίου και δεν έχουν ήδη διεκπεραιωθεί από τότε έχουν ακυρωθεί. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε αυτές τις συναλλαγές, πρέπει να τις επαναλάβετε.

Δουλεύουμε όπως συνήθως στις ΗΠΑ και αναμένουμε να επαναλάβουμε τις διασυνοριακές συναλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς έχετε ερωτήσεις και εκτιμούμε την υπομονή σας καθώς η αφοσιωμένη ομάδα μας εργάζεται το συντομότερο δυνατό για να σας εξυπηρετήσει. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις είναι διαθέσιμες.

Ανυπομονώ να γνωρίσω τους πελάτες της Silicon Valley Bank. Έρχομαι σε αυτόν τον ρόλο με ταπεινότητα. Έρχομαι επίσης σε αυτόν τον ρόλο με εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Ήμουν μέλος της νέας ηγετικής ομάδας που εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της οικονομικής κρίσης το 2008/09 και υπηρέτησα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Fannie Mae από το 2012/18. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε εκεί για να αποκαταστήσουμε την κερδοφορία της εταιρείας και να σταθεροποιήσουμε το σύστημα χρηματοδότησης της στέγασης σε μια περίοδο με άνευ προηγουμένου προκλήσεις.

Έρχομαι επίσης με εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας. Μέχρι πρόσφατα, ήμουν πρόεδρος μιας εταιρείας λογισμικού με έδρα τη Silicon Valley, η οποία παρέχει τεχνολογία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της καταναλωτικής τραπεζικής. Γνωρίζω πόσο σημαντική υπήρξε και συνεχίζει να είναι η Silicon Valley Bank για την επιτυχία των πελατών της και του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υποστηρίξουμε εσάς και τις εταιρείες σας αυτήν τη στιγμή.

Σας ευχαριστώ με τις καλύτερες ευχές,

Τιμ Μαϊόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος, Silicon Valley Bank, NA»

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos.

Ήταν γιος τεχνικού αεροναυπηγικής, συνδικαλιστή και μέλους της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Έγινε στέλεχος της Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο ίδιος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette. Θεωρείται ειδικός και στο πρόσωπο του συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος αξιοπιστίας και ασφάλειας για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Μαγιόπουλος αναδείχθηκε στην πρώτη κατηγορία των «Legends in Law», στα Βραβεία Burton το 2007, ενώ το 2011, ονομάστηκε ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Lawdragon.

Ακόμη, έλαβε το βραβείο επιλογής των εργαζομένων της Glassdoor ως Διευθύνων Σύμβουλος με την υψηλότερη βαθμολογία το 2017.

Υπήρξε παντρεμένος με την Amy Lefkof και έχουν δύο παιδιά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *