Τα πιτσιρίκια του Μοτοκρός εντυπωσιάζουν στο Αίγιο

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, 12:00

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Μοτοκρός 2023 είχε τον 2ο Αγώνα της χρονιάς στο Αίγιο και η κατηγορία ΜΧ65 με οδηγούς 8 – 12 χρόνων, εντυπωσίασε με το ωραίο θέαμα των πιτσιρικάδων που με τις πολύχρωμες στολές τους, περνούσαν τη λάσπη της πίστας και έκαναν άλματα με τις μικρές τους μοτοσυκλέτες 64 κ.εκ., που ζυγίζουν 53 κιλά.

Οι προσπάθειές τους επικές και ανάλογη η αγωνία των γονιών που έβλεπαν τα βλαστάρια τους να τρέχουν και να συναγωνίζονται με ωριμότητα μεγάλων οδηγών. Δεν έλειψαν οι πτώσεις, αλλά πάντα – τουλάχιστον στο Α’ σκέλος που παρακολουθήσαμε – οι οδηγοί σηκωνόταν και συνέχιζαν την προσπάθειά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τοπικός οδηγός Κωνσταντίνος Τρακαδάς που έπεσε στους πρώτους από τους 9 γύρους που έκανε η μικρή κατηγορία, αλλά σηκώθηκε και τελικά πέρασε πρώτος και πήρε τη νίκη, με την ΚΤΜ SX65. Ο Δημήτρης Φωτόπουλος από την Αθήνα πήρε την δεύτερη θέση με Yamaha YZ65 και τρίτος ήταν ο Τάσος Δημόπουλος με ΚΤΜ SX65. Στο Β’ σκέλος Κέρδισε ο Φωτόπουλος, με τον Τρακαδά δεύτερο και τρίτος ήταν ο Θόδωρος Στρούγκης με Yamaha YZ65.

Οι τρεις πρώτοι του Α' σκέλους της ΜΧ65

O Τρακαδάς που είναι μαθητής Δ’ Δημοτικού είχε στην πίστα πολλούς υποστηρικτές, καθώς είναι από το Αίγιο και αμέσως μετά τον αγώνα του πήγε να υποστηρίξει τον αδελφό του Ανδρέα που αγωνίζεται στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, την ΜΧ85, ενώ ο πατέρας τους Παναγιώτης αγωνίζεται στην κατηγορία ΟΡΕΝ, για τα ακόμη μεγαλύτερα “παιδιά”, όπου αγωνίστηκε και ο παππούς του Φωτόπουλου, ο Δημήτρης!

Από την πτώση ...στη νίκη!, ο Κωνσταντίνος ΤρακαδάςΠανηγυρισμοί με φίλους και τον πατέρα Παναγιώτη Τρακαδά, που αγωνίστηκε και αυτός!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, 12:36

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *