Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2021 σύμφωνα με τον Euro NCAP

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, 13:30

Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Ο οργανισμός EuroNCAP αποτελεί τον πιο γνωστό οργανισμό διενέργειας crash test στην Ευρώπη και για ακόμη μία φορά, παρουσίασε τα μοντέλα που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία το περασμένο έτος.

Να υπενθυμίσουμε πως σε κάθε τεστ αξιολογούνται – βαθμολογούνται οι αποδόσεις του μοντέλου (πάντα ως προς την ασφάλεια)  στις εξής κατηγορίες: Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού / Προστασία παιδιών / Προστασία πεζών / Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας.

Με βάση αυτές τις παραμέτρους, το «Executive» όχημα με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2021 ήταν η Mercedes EQS, το καλύτερο όχημα κατηγορίας «Large Off-Road» ήταν το Skoda Enyaq iV, ενώ το καλύτερο «Small Family Car» ήταν η Skoda Fabia. Το βραβείο για το ασφαλέστερο «Small MPV» έλαβε το Toyota Yaris Cross και τέλος το «Small Off-Road» με τις κορυφαίες επιδόσεις ήταν το Nissan Qashqai.

 

 

Όλα τα παραπάνω οχήματα έλαβαν συνολικά πέντε αστέρια όμως πιο συγκεκριμένα: Η EQS σημείωσε 96 % στην ασφάλεια Ενηλίκων, 91% στην κατηγορία παιδιών, 76% στην σφάλεια των πεζών και 80% στα υποσυστήματα ασφαλείας. Το Skoda Enyaq iV σημείωσε 94%, 89%, 71% και 82% στις ίδιες κατηγορίες. Η Skoda Fabia κερδίζει 85%, 81%, 70% και 71%. Το Toyota Yaris Cross πήρε 86% , 84%, 78% και 81%, ενώ το Nissan Qashqai πέτυχε 91%, 91%, 70% και 95%.

 

Παράλληλα για πρώτη φορά ο οργανισμός απένειμε βραβείο και για το ασφαλέστερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο κέρδισε επίσης η Mercedes EQS.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, 13:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *