Τέμπη: Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Γεραπετρίτης για τον ΟΣΕ – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

Πολιτική

Δέσμη μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων – Οι άμεσες αλλαγές και τα μακροπρόθεσμα μέτρα που θα αλλάξουν πλήρως τη λειτουργία του ΟΣΕ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ανακοινώσει στις 11:00 στοχευμένες ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας στους σιδηροδρόμους, μεσοπρόθεσμες κινήσεις πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά μέσα ελέγχου και επικοινωνίας και μακροπρόθεσμες αποφάσεις περισσότερο για το «μέλλον» του σιδηροδρομικού τοπίου.

Σε ό,τι αφορά στα άμεσα μέτρα, αναμένεται να ανακοινώσει τοποθέτηση και δεύτερου σταθμάρχη ανά βάρδια, επαναφορά του συντονιστικού κέντρου του ΟΣΕ μέχρι να ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο και θέσπιση επιτροπής εσωτερικού ελέγχου στον ΟΣΕ.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης θα αναφερθεί αναλυτικά σε όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει το βράδυ της περασμένης Τρίτης, θα τοποθετηθεί για την υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης 717 αναφορικά με την τηλεδιοίκηση και τη φωτοσήμανση ενώ θα ανακοινώσει και ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις, μέχρι να λειτουργήσει πλήρως η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του δικτύου.

Ο κ. Γεραπετρίτης επιθεώρησε διεξοδικά τον σταθμό τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη ενώ μετά την επιστροφή του είχε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και για περίπου δύο ώρες με συνεργάτες του και τους υφυπουργούς ενώ μετά τις 18:30 βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να προετοιμαστεί ενόψει της σημερινής συνέντευξης Τύπου με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Έχει ενημερώσει πλήρως τον πρωθυπουργό για όλα όσα έχουν συμβεί ενώ ως προς τις άμεσες παρεμβάσεις, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν όλες τις προηγούμενες μέρες δύο ενδεχόμενα: Η διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ σε ένα μέρος της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ή η μείωση των δρομολογίων, με παράλληλη αύξηση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ που έχει ήδη δρομολογηθεί. Ένα ακόμα μέτρο για τα τρένα είναι ενδεχομένως η μείωση της ταχύτητας των συρμών ενώ προς την ενίσχυση των ασφαλιστικών δικλείδων «ψυχολογικά» κρίσιμη θεωρείται η διπλή βάρδια σταθμαρχών, αλλά και η επαναφορά ενός κέντρου ελέγχου κίνησης που υπήρχε και παλαιότερα. Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης επεξεργάζεται και ένα σώμα εσωτερικού ελέγχου στον ΟΣΕ. Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν διεξοδικά και στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *