Τέμπη: Σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Γεραπετρίτης – Θα επισκεφτεί το σημείο της τραγωδίας

Πολιτική

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, ο υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα 6 Μαρτίου, ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να επισκεφτεί τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κάνει και επιτόπια επιθεώρηση σε συγκοινωνιακές υποδομές.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, ο υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Ξήλωσαν» τον επιθεωρητή του ΟΣΕ και έθεσαν σε αργία τον σταθμάρχη Λάρισας

Σε αργία τέθηκε με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ Νικολάου Δημήτριος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς θεωρείται ότι με δική του απόφαση τοποθετήθηκε ο «άπειρος» σταθμάρχης στο πόστο αυτό στη Λάρισα.

Παράλληλα, νωρίτερα τέθηκε σε αργία και ο σταθμάρχης, όπως έκανε γνωστό με νέα του ανακοίνωση ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών:

Αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος

Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τον σταθμάρχη:

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *