Τέμπη: Διόρθωση με μπλάνκο στην ώρα αποχώρησης «καίει» τους σταθμάρχες

Ελλάδα

Στο επίκεντρο των ερευνών για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μπαίνουν πλέον και οι άλλοι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι φέρονται να έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιάς τους, εγκαταλείποντας το πόστο τους και αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Τα νέα στοιχεία φαίνεται πως προκύπτουν από το βιβλίο παράδοσης-παραλαβής που τηρείται στο σταθμαρχείο της Λάρισας, ώστε οι σταθμάρχες που αποχωρούν να γράφουν την ακριβή ώρα αποχώρησής τους και να αναφέρουν στο διάδοχο ή στους διαδόχους τους μπροστά στον πίνακα σιδηροδρομικής κυκλοφορίας τι ακριβώς παραλαμβάνουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, στη σελίδα από το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης, οι προηγούμενοι σταθμάρχες Κ.Π. και Π.Χ. παραδίδουν το σταθμό στον άπειρο συνάδελφό τους Β.Σ. που έχει ήδη προφυλακιστεί με βαριές κατηγορίες. Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται η 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30 και με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει διορθωθεί με blanco, αφού κάτι άλλο ήταν γραμμένο εκεί νωρίτερα και η νέα ώρα -22.30- έχει μάλιστα υπογραμμιστεί με έντονη γραμμή.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *