ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός σε κυβέρνηση και ΝΔ, προσπαθούν να κουκουλώσουν τις παρακολουθήσεις

Πολιτική

Για προσπάθεια κουκουλώματος, από την πλευρά της κυβέρνησης, του σκανδάλου των υποκλοπών, κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναφέρονται μάλιστα στην επίθεση που έκανε η κυβέρνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τη δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη, δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, ότι τρία «πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο, στην δικαιοσύνη- δηλαδή, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές» – η κυβέρνηση επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον  του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενη την υπόθεση της Novartis, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι η ΝΔ πανικόβλητη εξέδωσε ανακοίνωση επαναφέροντας το αφήγημα των «κουκουλοφόρων», χαρακτηρίζοντας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις «λάσπη», «τοξικότητα» και «διχασμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ, την ώρα που ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, παλεύει με νύχια και με δόντια να μην καταθέσουν προστατευόμενοι μάρτυρες», λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που έδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι σε αυτό γίνεται «ξεκάθαρη αναφορά σε παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, για τις οποίες θα δίνει άδεια ο πρόεδρος της Βουλής και υπό προϋποθέσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Ακόμα υποστηρίζουν ότι «αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής του υλικού παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας όποτε το θελήσει η κυβέρνηση, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς όπως σημειώνεται, τα δεδομένα θα διαγράφονται πριν το 6μηνο “εάν συντρέχει ειδικός λόγος”».

Παράλληλα, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης αν θα ενημερώνει τα πρόσωπα που παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με το νομοσχέδιο «προτείνεται η ενημέρωση του υποκειμένου υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε η άρση και μετά την πάροδο 3 ετών από την παύση της».

«Με άλλα λόγια, μέχρι τις εκλογές, δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ», αναφέρουν  χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε μάλιστα ότι παρά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΑΔΑΕ, και παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση φέρνει ένα έκτρωμα για να μπορέσει να κρυφτεί για τρία χρόνια κάνοντας λόγο για ταφόπλακα και «ομερτά».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός σε κυβέρνηση και ΝΔ, προσπαθούν να κουκουλώσουν τις παρακολουθήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *