ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου κι έκλεισαν το παράθυρο συνεργασίας τους

Πολιτική

Διπλή στόχευση είχε η χθεσινή (11.05.2023) παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των παρακολουθήσεων όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «αναφορά του κύριου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη». 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε κατ’ αρχάς να αξιοποιήσει το θέμα που προέκυψε από το debate των πολιτικών αρχηγών και το οποίο είχε να κάνει με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του υπουργού της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, καθώς για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός μίλησε για σκάνδαλο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ποινικές ευθύνες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο το θέμα των υποκλοπών βρέθηκε εκτός ατζέντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ότι ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να επαναφέρει το θέμα στην δημοσιότητα.

Από την άλλη, αποδεχόμενος τη δήλωση Ανδρουλάκη περί απόδοσης ευθυνών, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας του ότι μόνο με την προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από την παρακολούθηση του.

Από την Λάρισα, αναφερόμενος στο θέμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε:

«Άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει πρώτη φορά τόσο καθαρά ότι οι υπαίτιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνης.

Αναρωτιέμαι αν έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν θα γίνει με κυβέρνηση ΝΔ.

Αν έχει καταλάβει ότι αυτό θα γίνει μόνο με προοδευτική κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Δεν θα καθίσει στο σκαμνί τους υπαίτιους του παρακράτους σε συνεργασία με τον αρχιερέα του παρακράτους». 

Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί «εθνικό κίνδυνο», προκύπτουν τα ερωτήματα από ποιους και με ποιον τρόπο έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για να κάνει μία τέτοια δήλωση και μετά από την τροπή που πήρε η υπόθεση αυτή δεν έπρεπε να το γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί;

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι μετά την δήλωση που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκη πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προχωρήσει μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε -η εισαγγελέας της ΕΥΠ- τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις; Γιατί παραμένει ακόμα στη θέση της και γιατί 9 μήνες μετά η Δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη, καμία κατηγορία σε κανέναν;». 

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου κι έκλεισαν το παράθυρο συνεργασίας τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *