ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προ τετελεσμένων από την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης

Πολιτική

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη. Στην ανακοίνωση μιλά για αντιφάσεις και αντιθέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια και έλλειψη εθνικής στρατηγικής. 

Κάνει λόγο για αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής.

Όλη η ανακοίνωση 

Οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δένδια και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η σημερινή ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι. Υπήρχε σοβαρά περίπτωση η Κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη, να μην επεδίωκε την εκπροσώπησή της σε επίσκεψη ξένου αξιωματούχου;

Η εικόνα αυτή, όμως, δεν αφορά μόνο το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό, αλλά και τις αντιφάσεις στην στρατηγική της κυβέρνησης.

Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ προς την Λιβυκή μεταβατική Κυβέρνηση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό συμφωνία οριοθέτησης, από την άλλη ο κ. Δένδιας τονίζει ότι δεν την αναγνωρίζει και -επικαλούμενος απόφαση του ΟΗΕ- επισημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε συμφωνίες. Kαι ερωτώμενος αν η Ελλάδα αναγνωρίζει την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης, ο κ. Οικονόμου δεν απαντά.

Την ίδια στιγμή η μια παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία διαδέχεται την άλλη και βέβαια η Ελλάδα συνεχίζει να εξαιρείται από τους εταίρους της από τις διεθνείς συνομιλίες για τη Λιβύη.

Η ανασφάλεια Μητσοτάκη, η παντελής απουσία συντονισμού μεταξύ Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ και η έλλειψη οποιασδήποτε εθνικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο, αποβαίνουν όλο και περισσότερο εις βάρος των  συμφερόντων της Ελλάδας.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προ τετελεσμένων από την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *