ΣΥΡΙΖΑ: «Να διερευνηθούν τα αιτία της πυρκαγιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας»

Πολιτική

Για «απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (18/8) εκδηλώθηκε φωτιά σε αποθήκη που βρίσκεται στο ισόγειο χώρο του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιαςμε αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική για την άμεση κατάσβεσή της. Δύομιση ώρες αργότερα η Υπηρεσία κλήθηκε εκ νέου για φωτιά που εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του ίδιου νοσοκομείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φωτιά στο Νοσοκομείο Νίκαιας μέσα σε τρία 24ωρα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μέσα σε πέντε ώρες, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σημειώθηκαν τρεις πυρκαγιές στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και πριν λίγες ημέρες με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς και το ενδεχόμενο εμπρησμού πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές».

Γενικεύοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Την ίδια ώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σύγχρονων και λειτουργικών συστημάτων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κύμα παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ, ενώ τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *