Συντάξεις: Ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει τα δύο έκτακτα «δώρα» έως τις 31 Μαρτίου

Οικονομία

Ο ΕΦΚΑ για να πληρώσει τα αναδρομικά των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Ο ΕΦΚΑ από την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου ξεκινά να πληρώσει δυο έκτακτα «δώρα». Μαζί με αυτά θα δώσει και επιπλέον στις οριστικές επικουρικές συντάξεις σε 26.000 συνταξιούχους που περιμένουν μήνες ή και χρόνια την επικουρική τους.

Έτσι λοιπόν, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου ξεκινάει η πληρωμή των αναδρομικών 100 ευρώ ανά μήνα για χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν λάβει την κύρια σύνταξη αλλά περιμένουν την επικουρική τους.

Στη συνέχεια την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Απριλίου και θα καταβληθούν για πρώτη φορά οι επικουρικές συντάξεις σε 26.000 συνταξιούχους που τις περιμένουν μήνες ή και χρόνια

Το τελευταίο διήμερο του Μαρτίου, από τις 30 έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 200 – 300 ευρώ σε 1,12 εκατ. συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση το 2023 ή έλαβαν μικρότερη αύξηση από 7% λόγω προσωπικής διαφοράς.

1. Αναδρομικά επικουρικών

Την ερχόμενη Τετάρτη, στις 15 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ ότι θα πληρώσει με εμβόλιμη πληρωμή την προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης. Μάλιστα διευκρινίζεται πως διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων με νέα νομοθετική πρωτοβουλία, καθώς με υπουργική απόφαση δρομολογείται αμέσως η επέκταση του καταληκτικού χρονικού ορίου της αίτησης από την 1η Ιουλίου 2022 που ισχύει σήμερα στην 31η Δεκεμβρίου 2022. Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά δικαιούνταν σύμφωνα με τη ισχύουσα ρύθμιση όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση έως 31 Ιουνίου του 2022. Πλέον θα πάρουν αναδρομικά και όσοι υπέβαλλαν αίτηση από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

2. Μπόνους προσωπικής διαφοράς

Στα τέλη Μαρτίου και το πιθανότερο την Πέμπτη και Παρασκευή 30 – 31 Μαρτίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 1 εκατ. 112 χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι δεν πήραν αύξηση ή αυτή ήταν κάτω του 7% λόγω της προσωπικής διαφοράς η έξτρα ενίσχυση 200 – 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές συντάξεις: Καταβάλλονται οι προκαταβολές ύψους 65 εκατ. ευρώ σε 37.500 δικαιούχους

Αύριο η πληρωµή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης

Συντάξεις: Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι της προκαταβολής της επικουρικής σύνταξηςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *