Στο Άγιο Όρος ο Θάνος Πλεύρης – Επίσκεψη σε νοσοκομεία της Κοζάνης

Υγεία

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε την Πέμπτη (17/11/2022), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέχεια της περιοδείας του στην Κοζάνη. 

Κατά την επίσκεψη, συναντήθηκε με την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και μαζί με τον διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας και πραγματοποίησε ιδιωτικές επισκέψεις σε Ιερές Μόνες.

Χθες, ο Υπουργός επισκέφθηκε τον νομό Κοζάνης ως επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και τοπικούς βουλευτές. Ο κ. Πλεύρης συνοδευόμενος από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Στο «Μποδοσάκειο», συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου επισκέφθηκε τον χώρο Υποδοχής Ασθενών και Επικοινωνίας με τον πολίτη, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, την Ογκολογική Νοσηλευτική Μονάδα και την νέα οφθαλμολογική κλινική. Στη συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου ενώ συναντήθηκε και με τους συλλόγους των εργαζομένων και των ιατρών.

Στο «Μαμάτσειο», συνοδευόμενος από τον διοικητή Δημήτρη Σιόλιο, επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ παρουσιάστηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου οι μακέτες για την αναμόρφωση του νοσοκομείου. Ο Υπουργός συζήτησε με το προσωπικό και τους συλλόγους εργαζομένων για όλα τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη συναντήθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βόιου, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή.

«Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο αποτελούν βασικούς πυλώνες στον σχεδιασμό του νέου χάρτη υγείας. Και τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν και θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα τμήματά τους. Είναι γνωστό ότι κάποια είναι πλήρως στελεχωμένα, ενώ άλλα παρουσιάζουν ελλείψεις, οι οποίες θα καλυφθούν με την προκήρυξη ανάλογων θέσεων, όπως της Παιδιατρικής στην Κοζάνη. Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης δομής ή δομών, αντιθέτως θα ενισχύονται όποιες παρουσιάζουν προβλήματα. Και οι δύο δομές είναι απαραίτητες καθώς εξυπηρετούν ικανό αριθμό πληθυσμού και σκοπός είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών. Στόχος είναι η ενίσχυση και των δύο νοσοκομείων σε υλικοτεχνικές υποδομές έχοντας ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ θα βελτιωθούν οι υποδομές και θα γίνει επέκτασή τους όπου χρειαστεί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Τέλος η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο

Νοσοκομείο Παίδων: Εντολή Πλεύρη για ΕΔΕ μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού

Κλινικές μελέτες: Στόχος η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησηςΠηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *