Σταϊκούρας: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη

Οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup εξέφρασε από τις Βρυξέλλες την βαθιά του οδύνη για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους και έχει απλώσει ένα δίκτυ βαθιάς οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ αλλά και τους Eυρωπαίους Επιτρόπους για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έχει δεσμευθεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δρομολογήσει μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Ελλάδα το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο τέταρτος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους, ως ποσοστό του ΑΕΠ για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ταυτόχρονα πέτυχε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών.

«Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια όλοι μαζί στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του κράτους, με δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κράτος, πιο αποτελεσματικό και πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας»

To άρθρο Σταϊκούρας: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *