Σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε η αστυνομία σε πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή

Μέχρι και σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε η αστυνομία στην Τουρκία για να διαλύσει μια ομάδα διαδηλωτών εν μέσω πορείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που θα κατέληγε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Γυναίκες σφύριζαν και φώναζαν «Δεν σιωπούμε, δεν φοβόμαστε, δεν υποτασσόμαστε», καθώς έσπρωχναν ασπίδες των ΜΑΤ, πυροδοτώντας συμπλοκές με την αστυνομία της Τουρκίας, ενώ το υπόλοιπο πλήθος περίπου 2.000 ανθρώπων διασκορπίστηκε.

Η αστυνομία είχε αποτρέψει το πλήθος να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αφού οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν ούτε πορείες ούτε διαδηλώσεις και οι τοπικοί σταθμοί του μετρό είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (8.3.2023).

«Κυβέρνηση παραιτήσου», φώναζε το πλήθος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. «Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε σε πένθος, είμαστε σε φεμινιστική εξέγερση», έγραφε ένα μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές.

Η πορεία διοργανώθηκε λίγο περισσότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές, και λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία που σκότωσαν περισσότερους από 52.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε η αστυνομία σε πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *