Σε φάση επιτάχυνσης η ψηφιακή μετάβαση της χώρας

Οικονομία

Να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο προχωρά η ψηφιακή μετάβαση της χώρας τόσο όσον αφορά στα έργα που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και αναφορικά με την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών επόμενης γενιάς επιδιώκει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι.

Μιλώντας χθες στο συνέδριο Infocom World 2021, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε πως ο στόχος που υπάρχει είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο να έχουν δημοπρατηθεί όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Τα έργα αυτά ανέρχονται σε 448, 130 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε φάση δημοπράτησης, και αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής της χώρας για την ψηφιακή μετάβαση.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ακόμη ότι οι ρυθμοί της ψηφιακής στροφής είναι σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ και αυτό προκύπτει και από την αύξηση του αριθμού συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσα από το gov.gr, ο οποίος αναμένεται να φθάσει φέτος στα 300 εκατ. Επίσης, σημείωσε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουν διαθέσιμες 15 νέες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η ανανέωση διπλώματος οδήγησης, οι μεταβιβάσεις ακινήτων κ.ά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *