Σαρηγιάννης: Επανεξέταση για τα μέτρα στα σχολεία – Συστάσεις για τα νέα εμβόλια κατά Covid

Ελλάδα

Για την αναμνηστική δόση του κορωνοϊού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια που καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον, τις ομάδες και τις ηλικίες των πολιτών που μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό καθώς και την επανεξέταση της απόφασης για τα μειωμένα μέτρα κατά του Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα μίλησε στο CNN Greece, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αύριο, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ από χτες, Δευτέρα οι πολίτες ξεκίνησαν τον προγραμματισμό του ραντεβού τους στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, τα δύο εμβόλια, που εγκρίθηκαν από τον ΕΜΑ δηλαδή της Pfizer και της Moderna είναι αποτελεσματικά κατά των μεταλλάξεων της Όμικρον. «Τα επικαιροποιημένα εμβόλια έχουν αντισώματα και για την Όμικρον 5 μία από τις τελευταίες παραλλαγές, η οποία στοχεύει στο κατώτερο αναπνευστικό και μπορεί να δώσει περισσότερες πιθανότητες σοβαρής νόσησης».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.