Σέριφος: Ανέλαβε καθήκοντα ο γιατρός που είχε παραιτηθεί

Υγεία

Σέριφος: Ο γιατρός ανακάλεσε την παραίτησή του πριν από λίγες ημέρες αποκαλώντας την μία πράξη απόγνωσης

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος στο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, Αθανάσιος Κοντάρης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε υποβάλει την παραίτησή του από το ΕΣΥ, καταγγέλοντας την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Κοντάρης μίλησε στην ΕΡΤ3 για την απόφασή του να ανακαλέσει την παραίτησή του και όσα μεσολάβησαν για να επιστρέψει και πάλι στη θέση του.

«Εξεπλάγην με τη διάσταση, που πήρε η παραίτησή μου μιας και δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μάλλον, που παραιτήθηκε από τους συναδέλφους. Αυτό, που άλλαξε κυρίως είναι ότι δύο συνάδελφοι, ένας παιδίατρος κι ένας γενικός γιατρός υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν να παλέψουμε μαζί εδώ το καλοκαίρι από 1η Ιουλίου. Αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τρεις αγροτικοί γιατροί μαζί με δύο νοσηλεύτριες.

Με τη συνεργασία της 2ης ΔΥΠΕ, σήμερα μάλιστα έλαβα το συμφωνητικό έναρξης εργασιών για το ακτινολογικό εργαστήριο. Υπάρχει ένα ακτινολογικό μηχάνημα στη Σέριφο, το οποίο είναι εδώ και ένα μήνα μέσα στο κουτί, δεν έχει λειτουργήσει. Πολύ σύντομα, όμως θα έχουμε και ακτινολογικό μηχάνημα.

Η υποστήριξη από τους συναδέλφους, αυτή ήταν ο καταλύτης, ο οποίος με οδήγησε στην απόφαση να παραμείνω στη θέση μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Κοντάρης.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *