Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Δεν θα βρει στήριξη η Τουρκία για τα F-16

Πολιτική

Τη δέσμευση ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν ένα νέο σύμμαχο στο Κογκρέσο, εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά ομοσπονδιακός βουλευτής στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο νέος βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, λέγοντας «θέλω να επαναλάβω τους βαθύτατους δεσμούς μου με την ελληνική και την κυπριακή κοινότητα. Είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της 8ης Περιφέρειας της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ. Ανυπομονώ να γίνω σύμμαχος της κοινότητας, τόσο εδώ στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, λέγοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να θέσουν ορισμένα όρια. Όπως σημείωσε, «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας δύσκολος παράγοντας στην περιοχή και μια δύναμη αποσταθεροποίησης. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διασφαλίζουμε ότι έχουμε τοποθετήσει τα κατάλληλα “προστατευτικά κιγκλιδώματα” στην Τουρκία και την κυβέρνησή της, ώστε να γίνει ένας καλύτερος σύμμαχος και καλύτερος γείτονας με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *