Ρωσικό μαχητικό απέτρεψε γαλλικό και γερμανικό αεροσκάφη περιπολίας να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της χώρας

Οικονομία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 21:00

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σήκωσε ένα μαχητικό αεροσκάφος για να εμποδίσει ένα γαλλικό και ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, αφού εντοπίσθηκαν να πετούν προς την κατεύθυνση της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανέφερε ότι τις πτήσεις πραγματοποιούσαν ένα γερμανικό αεροσκάφος περιπολίας τύπου P-3C και ένα γαλλικό τύπου Atlantic-2 του πολεμικού ναυτικού. Το ρωσικό μαχητικό Su-27 αφού απογειώθηκε και το γερμανικό και γαλλικό αεροσκάφος απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία, επέστρεψε στην αεροπορική του βάση, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την ρωσική αναφορά για τις κινήσεις των αεροσκαφών.

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβεί άμεσα σε σχόλιο. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ή το ΝΑΤΟ σε αίτημα να σχολιάσουν το περιστατικό.

«Οι δύο αεροπορικοί στόχοι εντοπίσθηκαν να προσεγγίζουν τα σύνορα της Ρωσίας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση του.

«Προκειμένου να εντοπισθούν οι στόχοι και να αποτραπεί η παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας, εστάλη ένα μαχητικό Su-27 της πολεμικής αεροπορίας του Στόλου της Βαλτικής», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 21:00

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *