Ρωσίδα δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης σε γερμανικό τρένο

Διεθνή

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε απόπειρες δολοφονίας εναντίον δημοσιογράφων και ακτιβιστών

Θύμα δηλητηρίασης ισχυρίζεται ότι έπεσε Ρωσίδα δημοσιογράφος μέσα σε γερμανικό τρένο τον περασμένο Οκτώβριο.

«Όταν εργάζεσαι ως ερευνητής δημοσιογράφος στην Ρωσία πρέπει συνεχώς να προσεκτικός» δήλωσε η ίδια στο πρακτορείο Reuters. «Πρέπει να παίρνεις συνεχώς πλήθος μέτρων. Αλλά όταν βρέθηκα στην Ευρώπη ξέχασα όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας».

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν αν η Κοστιουτσένκο, που τώρα ζει κρυμμένη, έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας όταν αρρώστησε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε εμπλοκή σε απόπειρες δολοφονίας αντιπάλων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα συμπτώματά της δημοσιογράφου ξεκίνησαν με αποπροσανατολισμό και πόνο στο στομάχι στο ταξίδι με το τρένο από το Μόναχο προς Βερολίνο και συνεχίστηκαν για αρκετές εβδομάδες. Όταν συνειδητοποίησε ότι μπορεί να είχε δηλητηριαστεί, ήταν πολύ αργά για να εντοπιστούν οι τοξίνες.

«Έπρεπε να βγάλω τα δαχτυλίδια μου επειδή τα δάχτυλα μου έμοιαζαν με λουκάνικα» είπε, περιγράφοντας ότι το πρήξιμο ήταν μεταξύ των συμπτωμάτων. Μήνες αργότερα, εξακολουθεί να είναι εξαντλημένη και σε θέση να εργάζεται μόνο τρεις ώρες την ημέρα.

Σε μια εποχή που οι πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούνται δυνητικά ασφαλή καταφύγια από Ρώσους ακτιβιστές και δημοσιογράφους, που θεωρούν ότι κινδυνεύουν στην πατρίδα τους, η πιθανότητα να στοχοποιηθούν και αυτοί στο εξωτερικό ισοδυναμεί με μια ανατριχιαστική αλλαγή βηματισμού.

«Όταν βρέθηκα στην Ευρώπη, ξέχασα εντελώς τα μέτρα ασφαλείας, όπως όταν συζήτησα το ταξίδι μου στο Μόναχο χρησιμοποίησα το messenger του Facebook», δήλωσε η Κοστιουτσένκο, ξένη ανταποκρίτρια που αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου τα οποία φέρεται να διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Όταν οι γιατροί είπαν στην Κοστιουτσένκο ότι πιθανώς να έχει δηλητηριασθεί η αρχική της αντίδραση ήταν να γελάσει.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας της Γιελένα Κοστιουτσένκο συνεχίζεται», είχε δηλώσει την Παρασκευή εκπρόσωπος Τύπου των εισαγγελέων του Βερολίνου.Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *