Πώς να αποφύγετε την υπερθέρμανση του κινητού σας

Οικονομία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 13:45

Ο καύσωνας δεν επηρεάζει μόνο την υγεία των ανθρώπων, αλλά και των ηλεκτρικών συσκευών. Συγκεκριμένα, το κινητό τηλέφωνο είναι το αγαπημένο μας «αξεσουάρ» που θα έπρεπε να φροντίζουμε περισσότερο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την απόδοσή του.

Όπως είναι γνωστό, τα εσωτερικά εξαρτήματα του τηλεφώνου παράγουν θερμότητα όταν δουλεύουν και σε συνδυασμό με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στη συσκευή. Τα ηλεκτρονικά είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν έως και στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι μπαταρίες σχεδιάζονται να λειτουργούν και αυτές σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Όσο πιο πολύ ζεσταίνονται, τόσο πιο πολύ ζορίζονται και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, στην παραλία ή σε μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα, οι οθόνες συνήθως λειτουργούν στο 100%, έχοντας και αυτές επίπτωση στην μπαταρία.

Πώς να αποφύγετε την υπερθέρμανση

Το βασικότερο είναι να μην το αφήνετε εκτεθειμένο στον ήλιο.

Στο αυτοκίνητο, προσπαθήστε να το έχετε στη σκιά ή χρησιμοποιήστε μία βάση τηλεφώνου και τοποθετήστε την μπροστά στον αεραγωγό για να το χτυπάει ο κρύος αέρας του air-condition.

Αποφύγετε να το έχετε στο φορτιστή αν δεν είναι απαραίτητο, καθώς η φόρτιση παράγει έξτρα θερμότητα. Αλλιώς όταν το φορτίζετε, μην το χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα.

Βγάλτε το από τη θήκη του και απενεργοποιήστε όσες λειτουργίες δεν χρησιμοποιείτε. Όσα λιγότερα χρησιμοποιείτε, τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρειάζεται, τόσο λιγότερη θερμότητα θα παράγει. Αν δείτε ότι το κινητό ζορίζεται από τη ζέστη, απλά κλείστε το για λίγα λεπτά.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, 13:45

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.