Πώς θα γίνει η Ανάσταση – Τι να περιμένετε αν πάτε εκκλησία

Ελλάδα

Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από τα καθιερωμένα, ωστόσο με την ελπίδα ότι είναι το τελευταίο με μέτρα πανδημίας, η προσμονή για την Ανάσταση, παίρνει νέο νόημα.

Έτσι λοιπόν, φέτος, το «Χριστός Ανέστι» θα το ακούσουμε στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. 

Click4More: Εμβολιασμός: Πήραν «φωτιά» τα ραντεβού – Έκλεισαν ήδη 140.000 45άρηδες μέσα σε λίγες ώρες

Οι ειδικοί προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουμε στον αύλειο χώρο των ναών, με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.

Τα μέτρα στις εκκλησίες 

Για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test κορονοϊού.

Click4More: Πάσχα στην πόλη με αρνί delivery: Η λύση που έσωσε τους Αθηναίους

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τις 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, επεκτείνεται κατά μία ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Πώς θα φάμε το Πάσχα

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test κορονοϊού σε όσους αποφασίσουν να παραστούν σε ένα πασχαλινό τραπέζι που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τα άτομα της οικογένειας τους.

 

To άρθρο Πώς θα γίνει η Ανάσταση – Τι να περιμένετε αν πάτε εκκλησία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *