Πόσο «διαστημικό» θα είναι το ηλεκτρικό Wrangler;

Auto


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 10:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν είναι μυστικό πως ο ερχομός της ηλεκτροκίνησης έχει αλλάξει ριζικά και την σχεδίαση των αυτοκινήτων. Νέες γραμμές, πιο λείες επιφάνειες, έλλειψη αεραγωγών αλλά και ιδιαίτερη σχηματισμοί για την μείωση της αντίστασης (και αύξηση της αυτονομίας) αποτελούν το σχεδιαστικό DNA των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων νέας γενιάς.Μπορεί στα πιο mainstream μοντέλα να έχουμε σχεδόν συνηθίσει αυτή την αλλαγή, αλλά στα διαφορετικού τύπου οχήματα όπως π.χ. το Cybertruck οι διαφορές είναι πιο μεγάλες.

Βασιζόμενος σε όλες αυτές τις νέες πρακτικές, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Arjun Kurunji παρουσίασε την δική του άποψη για το πως θα μπορούσε να μοιάζει μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Jeep Wrangler, και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Η αλήθεια είναι πως εάν η Jeep συνεχίσει να πουλά το Wrangler μετά το 2030, πιθανότατα θα προσφέρεται μόνο με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στις περισσότερες αγορές και θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στη Jeep να αναθεωρήσει ριζικά τη σχεδίασή και να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό και διαφορετικό.

Το εν λόγω Wrangler του Kurunji έχει μόνο δύο πόρτες και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μπροστινό άκρο με μια ράβδο φωτός LED και έναν κόκκινο γάντζο ρυμούλκησης. Διαθέτει επίσης μια εντελώς επίπεδη οροφή και έχει έντονους θόλους τροχών όπως όλες οι προηγούμενες γενιές του Wrangler, αν και τώρα είναι πιο πολύ ενσωματωμένοι στο υπόλοιπο αμάξωμα .Ηλιοροφή, κάθετα και τετράγωνα τζάμια αλλά και νέες πεντάκτινες ζάντες που ντύνουν τα τεράστια off-road ελαστικά, αποτελούν τα πιο σημαντικά μέρη της σχεδίασης. 

Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι επιφυλάσσει το μακροπρόθεσμο μέλλον για το Wrangler, γνωρίζουμε ότι μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση είναι στα σκαριά και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως μοντέλο του 2024.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 10:30

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.