Πυρκαγιά στα Θέρμα Σαμοθράκης – Μήνυμα 112 στο Κορφούδι

Ελλάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 23.00 στο νησί της Σαμοθράκη .

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος η φωτιά είναι σε δασική έκταση στην περιοχή των Θέρμων και σε απόσταση από τον οικισμό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή Κορφούδι Σαμοθράκης. Καλούνται να απομακρυνθούν προς τον Λιμένα Θερμά λόγω της φωτιάς στην περιοχή.

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη – Μάχη για να αποκατασταθεί το δίκτυο

Λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαράγωγα Ζεύγη στο νησί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *