Προκλητική ανάρτηση του ΝΑΤΟ με ευχές στην Τουρκία για την Μικρασιατική Καταστροφή

Πολιτική

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΝΑΤΟ στέλνει τα συγχαρητήρια της στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης» για την Μικρασιατική Καταστροφή, παρότι πέρυσι είχε στείλει παρόμοιο μήνυμα το οποίο στη συνέχεια διάγραψε, λόγω της έντονης αντίδρασης της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, πραγματοποίησε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter δίνοντας συγχαρητήρια για την επέτειο που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Η LANDCOM εύχεται ευτυχισμένη «Ημέρα της Νίκης» στην Τουρκία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *