Προκαλεί ο Ράμα για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη: «Δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης»

Πολιτική

Ανεβάζει τους τόνους ο Έντι Ράμα με αφορμή τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη – Ηχηρή η αντίδραση της Αθήνας

Με προκλητικό τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Ισχυρίστηκε παράλληλα, πως πρόκειται για μια σύλληψη «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη», ενώ κάλεσε την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Επίσης υποστήριξε ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

Αναλυτικά η δήλωση Ράμα: «Η σύλληψη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη Χειμάρρα Φρ. Μπελέρι με εντολή της εισαγγελίας αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για τη δικαιοσύνη παραμονές των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι η παράβαση του νόμου από την πλευρά του πρέπει να αποδειχθεί και η σύλληψή του να έχει νόμιμο κίνητρο! Η κόντρα μας με αυτόν τον υποψήφιο δεν έχει καμία σχέση με τις έρευνες ή τα συμπεράσματα της εισαγγελίας, επομένως, σεβόμενοι την πλήρη ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων, καλώ όλους να μην βιαστούν σε πολιτικά συμπεράσματα περιμένοντας υπομονετικά τον λόγο και τα στοιχεία της δικαιοσύνης».

Το αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη προς την Αλβανία

Σκληρό είναι το μήνυμα που έστειλε στην Αλβανία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Μιλώντας στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: «Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», συνέχισε στο μήνυμά του από τη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις εκλογές, ανέφερε από τη Μυτιλήνη πως «ένας τρόπος υπάρχει να είμαστε σίγουροι ότι η πορεία προόδου, την οποία έχουμε χαράξει με πολύ κόπο και με πολλή προσπάθεια και περνώντας μέσα από 40 κύματα θα συνεχιστεί. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο: Να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, σε εννέα μέρες από τώρα».

«Για να μπορούμε και εμείς να εκπέμπουμε ένα μήνυμα ισχύος προς όλους τους γείτονές μας, ότι είμαστε μία χώρα ισχυρή, είμαστε μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης», τόνισε και συνέχισε:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Εθνικές Εκλογές 2023Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *