Πληρώνονται τον Μάιο αναδρομικά και επικουρικές συνταξιούχων

Οικονομία

Δύο πληρωμές για επικουρικές συντάξεις και αναδρομικά παράλληλης ασφάλισης έρχονται μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για αποπληρωμή επικουρικών συντάξεων σε ασφαλισμένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και για την εξόφληση αναδρομικών για συνταξιούχους που έχουν παράλληλη ασφάλιση.

Ειδικότερα, για την πρώτη περίπτωση, ο ΕΦΚΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου τη σταδιακή αποπληρωμή των 123.792 επικουρικών συντάξεων στους ασφαλισμένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προτεραιότητα θα έχουν 47.000 αιτήσεις για επικουρική σύνταξη, για τις οποίες έχει ήδη γίνει η απονομή της κύριας.

Εως το τέλος του 2021 οι αιτήσεις για τη λήψη επικουρικής σύνταξης ανέρχονταν σε 123.792, εκ των οποίων οι 96.546 είναι ληξιπρόθεσμες. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος αναμονής των συνταξιούχων ξεπερνά τους τρεις μήνες. Για τις μισές περίπου ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις (47.000) έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την κύρια σύνταξη, προαπαιτούμενο για την καταβολή της επικουρικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του επικουρικού ταμείου ΕΤΕΑΕΠ, η μέση επικουρική μεικτή σύνταξη ανέρχεται σε 290,84 ευρώ και το καθαρό ποσό σε 195,12 ευρώ.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.