Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Δεν θα εφαρμοστούν κυρώσεις τους πολίτες όπου δεν υπάρχουν γιατροί

Πολιτική

Νέες διευκρινίσεις για τον προσωπικό γιατρό από τον Θάνο Πλεύρη. Τις επόμενες μέρες, είπε ο υπουργός Υγείας, θα μπουν κι άλλοι γιατρό στο σύστημα.

Υπάρχει ακόμα δυσκολία να βρεις προσωπικό γιατρό στην Αθήνα καθώς υπάρχουν 500 κενές θέσεις είπε ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (18.09.2022), ο Θάνος Πλεύρης είπε επίσης ότι όπου δεν υπάρχουν γιατροί, οι πολίτες δεν θα έχουν κυρώσεις.

Εκτός από την Αθήνα, υπάρχουν κενές θέσεις και σε μερικά σημεία νησιών. «Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» ξεκαθάρισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

«Τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που έχουμε, ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό τίθεται σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

Τα «αγκάθια» και οι κρίσιμες ημερομηνίες για τον προσωπικό γιατρό – Τι ζητούν οι γιατροί

«Προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί. Υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει το 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν  στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί» τόνισε. 

«Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν κι αυτοί στον προσωπικό γιατρό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. 

Πρόστιμα

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πρόστιμο της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.

«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Επικουρικοί γιατροί

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε επίσης ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, ενώ θα έχουν και αυξημένη μοριοδότηση ώστε να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.