Πικραμμένος και Γεωργιάδης καταθέτουν στον Άρειο Πάγο για τη Novartis 

Πολιτική


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 10:26

Με τις καταθέσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  και επίτιμου προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένου, και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο η ανάκριση για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου και Γεωργιάδη ήταν στη λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» της έρευνας της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Το σκέλος της δικογραφίας που αφορούσε τον Παναγιώτη Πικραμμένο μπήκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση, ενώ η έρευνα για τον κ. Γεωργιάδη παραμένει ανοιχτή.

Οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι καταθέτουν ως μάρτυρες στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα  Αλεβιζοπούλου, από την πρώτη στιγμή έχουν κάνει λόγο για «σκευωρία» που στήθηκε προκειμένου να εμπλακούν πολιτικά πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση.

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζει την κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος έχει μιλήσει για τον ρόλο του «Ρασπούτιν», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, ενώ έχει καταγγείλει σχέδιο εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 10:53

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *